Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 06:27:16

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

13.05.2022   12:35Агенцiя

Огляд основних надзвичайних ситуацій та подій в області у період з 08:00 12 травня до 08:00 13 травня 2022 року

Упродовж минулої доби підрозділами Головного Управління ДСНС ліквідовано 18 пожеж, з яких 1 на об’єкті, 8 в житловому секторі, 1 на транспорті, 1 на сільгоспугіддях та 7 в природних екологічних системах.

Причинами загорянь послужило необережне поводження громадян з вогнем, дитячі пустощі з вогнем, коротке замикання електромережі, несправність електричної системи автомобіля та розряд блискавки. Вогнем знищено та пошкоджено 13 будівель і споруд різного призначення, а також 2 одиниці техніки. Площа пройдена вогнем у природних екосистемах склала понад 17 га.

Відповідно до заяв громадян, зареєстровано 27 пожеж у м. Чернігові, Чернігівському та Ніжинському районах пов'язаних з бойовими діями, з яких 3 на об'єктах та 24 в житловому секторі.

Для надання допомоги по прибиранню повалених дерев з проїжджих частин автодоріг на території Корюківського та Чернігівського районів підрозділи Головного управління залучалися 5 разів. Всього до проведення робіт було задіяно 20 чоловік особового складу та 5 одиниць спецтехніки.

Внаслідок підйому рівня води в річці Десна, спостерігається перевищення небезпечних відміток затоплення та порушення транспортного сполучення. Рятувальниками 7 ДПРЧ м. Новгород-Сіверський і 9 ДПРП смт Короп за допомогою гумових човнів здійснюється перевезення населення та доставка гуманітарної допомоги. 

Піротехнічними підрозділами ДСНС України здійснено 27 залучень, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 266 вибухонебезпечних предметів.

Загалом упродовж минулої доби в пожежно-рятувальних підрозділах області чергували 230 чоловік особового складу, 68 одиниць основної та спеціальної техніки, з них по місту Чернігову 48 чоловік особового складу, 15 одиниць техніки.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини