Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:27:07

Ворог вважав, що легко пройде Чернігів, але йому це не вдалося і не вдасться

12.05.2022   09:42Агенцiя

Головний сержант механізованого взводу штаб-сержант Андрій до останнього моменту не вірив, що росіяни можуть перейти в активну фазу війни. Але з 23 лютого його підрозділ був у повній бойовій готовності і налаштований вийти на рубіж. З 4 години 24 лютого так і сталося…

«Для нашої роти були визначені рубежі, за наказом командира бригади висунулися туди. Противник вів оманливі дії. Зліва, справа почав обходити. Ми переміщувалися таким чином, щоб не попасти в оточення. Ворог продовжував просуватися та пішов у сторону Чернігова. Ми зайняли оборону на «ріпкінській» трасі і очікували колони противника. Механізована колона пройшла в лобову, танкові - пішли по флангам. Безпосередньо була стичка. Ми знищили ворожу БМП, два броньовані КАМАЗи і близько 30 чоловік ворожої піхоти», - так згадує Андрій лишень перший день великої війни.

Звичайно, що у таких важких боях із такою великою кількістю бойової техніки, у підрозділі були поранені та загиблі. Крім того, у ході боїв рота поділилася навпіл, що ускладнювало зв'язок. Більше того, росіянами прослуховувався мобільний зв'язок, радіостанції глушилися. Одній частині роти вдалося дібратися до Чернігова. Друга, у складі якої був і підрозділ Андрія, блукала селами у темряві протягом семи годин.

«Ми у Чернігів дібралися о 23 годині. Позамерзали. Не хотілося ні їсти, ні пити. На шляху ще забрали з собою двох поранених прикордонників», - продовжує військовий.
Далі підрозділ Андрія отримав наказ вийти на оборону Чернігова зі сторони села Киїнка. Однак ворог усіма силами намагався відрізати військових від міста та постачання.

«Ми зайняли кругову оборону. Готові були зустрічати ворога і з Михайло-Коцюбинського, і з Гончарівського. Нашою задачею було максимально прикрити підходи в місто», - розповідає Андрій. - «Ми вже знали, що сформовано дві ворожі колони по 30 танків. Звісно, що наші танки також висунулися на рубіж, розставили БМП. Усі, хто мав стальні «кулаки», взяли РПГ і готові були зустрічати ворогів».
Підрозділ Андрія все-таки витримав, як і інші, хто понад місяць тримав оборону Чернігова та не пускав російську орду на Київ. Однак ціна була високою…

«Переживати дуже важко втрату побратимів, близьких… Бо є хлопці, у яких рідні загинули. Однак я вважаю, що ми діяли дуже успішно. Противник був повністю деморалізований нашими діями. Він вважав, що легко пройде Чернігів, але йому це не вдалося і не вдасться. Уже всі нас бояться. І чечени, і осетини…», - упевнений воїн. А російським загарбникам радить класти щось у кишені, їдучи в Україну, бо наразі у нас триває посівна. А як їх укласти на родючих українських полях, Андрій знає.

Село Киїнка, яке разом із Черніговом обороняв Андрій, його рідне. Там же жила і його родина. Будинок постраждав через російську навалу. Андрій воює з 2014 року, після року мобілізації підписав контракт зі ЗС України. За виконання бойових завдань на сході України був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню. За оборону Чернігова отримав таку ж нагороду ІІ ступеня.

  #Чернігів #ок_північ #stoprussia #stopwar

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини