Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:47:46

За яким принципом і які продуктові набори від держави видають у Чернігові

04.05.2022   19:12Агенцiя

У приміщеннях більшості навчальних закладів Чернігова зараз організована видача пакетів з гуманітарною допомогою у вигляді продуктових наборів, надання якої забезпечила держава.

- Мені б хотілося від імені чернігівської громади висловити слова щирої вдячності областям-партнерам і державі за надану гуманітарну допомогу.

Принагідно хочу повідомити мешканцям Чернігова, що гуманітарна допомога надходить у місто поступово. Вагони відразу розвантажуються і пакети розвозяться до пунктів видачі.

Допомога надходить від Рівненської та Дніпровської військових адміністрацій. Пакети безпосередньо формуються в цих містах, і тому вони різняться за кількістю найменувань продукції й вагою.

Отже, ні пункти видачі (а це переважно заклади освіти), ні міська рада не мають жодного стосунку до формування пакетів із гуманітарною допомогою, ми їх отримуємо вже запакованими, - розповіла заступниця міського голови Чернігова Вікторія Пекур у коментарі журналістам, які 3 травня навідалися в один з таких пунктів видачі допомоги в школі №7.

Вікторія Пекур показує копії накладних на пакунки з гуманітарним вантажем, щоби проілюструвати: вміст пакетів різниться, бо так вони формуються відправниками.

- Ось, наприклад, берем склад набору №4. Ми бачимо, що в цьому наборі є 12 найменувань і вага цього набору – 8 кілограмів. У той же час можемо взяти склад набору №5: 14 найменувань і 9 кілограмів. Що в якому вагоні – ми не знаємо, приймаємо вже тільки як факт. І, відповідно, що до якого пункту видачі дійде – це теж чисто логістичне, тобто ніхто не відбирає, а відправляють по черзі, - додала вона.

Більше про роботу пункту видачі та механізм обліку розповіла директорка школи №7 Наталія Колотило.

- Потужність закладу дозволяє видавати десь приблизно 500-700 пакунків за зміну. Тобто ми працюємо в будні дні з 10-ї до 15-ї, в суботу ми працюємо з 10-ї до 13-ї. Такий графік зумовлений тим, що необхідно ще і приймати пакунки, перераховувати їх. Пакунки ми іноді приймаємо зранку, іноді вже після третьої години. І, відповідно, це пояснюємо людям, чому такий графік роботи, - зазначила вона.

Як відомо, пакунок з продуктовим набором видається на кожного мешканця Чернігова будь-якого віку. Отримати їх може один дорослий зразу на всю свою сім’ю, яка прописана за однією адресою. Але взяти допомогу повторно, навіть у різних пунктах видачі, не вдасться.

- Є електронна база, в яку заносяться за паспортними даними всі мешканці Чернігова. І, відповідно, якщо людина не отримувала пакунок - то база пропускає далі і можна отримувати всі інші паспортні дані. Якщо ж людина вже в якомусь місці отримала пакунок, то в базі вказується місце, дата та час отримання пакунку. Тобто ми можемо відслідковувати тих людей, які вже отримали ці пакунки, - додала директор навчального закладу.

Наразі в Чернігові працюють 22 пункти видачі допомоги. Маломобільним групам населення, тим, хто не може прийти та отримати її в один із центрів самостійно, продуктові набори розвезуть співробітники терцентрів соціальних послуг.

Чернігівська міська рада

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.