Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:48:22

Домашлин на Корюківщині прийняв 44 переселенців з Чернігова та навколишніх сіл. Вони й досі там

01.05.2022   12:37Агенцiя

У маленьке село Домашлин, що на Корюківщині, з перших днів російсько-української війни почали прибувати внутрішньо переміщені особи. Й досі всі лишаються у населеному пункті.

Староста Домашлинського старостинського округу Корюківської міськради Алла Єгунова розповіла, що вперше й востаннє (дай, Боже) їхнє село побачило колону ворожої техніки наприкінці лютого. Тоді танки й бронетранспортери кружеляли їхніми околицями.

Українські захисники зіпсували їхню логістику своїми вмілими діями. Тож рашисти довго шукали, якою дорогою дістатися Чернігова. Не вийшло втілити заплановане на Сосниччині, з населеними пунктами якої межує Домашлин, тож забрели до них.

Алла Іванівна не приховує: було дуже лячно. Видно, ворог шукав шлях з твердим покриттям. Не менш як три сотні одиниць різної смертоносної техніки проїхало вулицями Домашлина. Добряче попсували асфальтівку. Опісля рушили у бік Мени.

З перших днів війни у село почали втікати з Києва, Чернігова та навколишніх населених пунктів земляки. Їхали до батьків, родичів, у свою дачу. Приїжджали як пенсіонери, так і родини з малими дітьми. Село з радістю прийняло усіх.
Домашлинці з нетерпінням чекають, коли поштовики привезуть їм довгоочікувані державні виплати

Тим, хто потребував, надавали гуманітарну допомогу у Корюківському центрі надання соціальних послуг та молодіжному центрі «КУБ». Місцеві люди подільчиві, теж не відмовляють нікому в підтримці. Ще всі вимушені переселенці лишаються в Домашлині.

Хтось уже з’їздив, навідався у свій будинок чи квартиру. У багатьох житло пошкоджено у результаті обстрілів. Декотрим людям нікуди повертатися, тому планують садити городи і якось виживати.

Є ще одна проблема, каже Алла Єгунова, що тривалий час не розв’язується у селі. Це невиплачені пенсії за останні два дні лютого та весь березень. Для стариків вона дуже болюча. Які у літніх людей заощадження? Отримав пенсію – живе, немає грошей – виживає.

Сусіди.city

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини