Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:20:04

Як розвідники разом з "партизанами" беруть у полон супротивника та знищують військову техніку у Чернігівській областях

15.04.2022   18:22Агенцiя

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли, як розвідники разом з "партизанами" беруть у полон супротивника та знищують військову техніку у в Сумській та Чернігівській областях.

“Воєнна розвідка України з перших хвилин широкомасштабної агресії рф (за безпосереднім сприянням рб) проти України веде активну боротьбу проти ворога, де окрім “традиційних завдань” зі збору інформації про наміри та дії противника, що ведеться постійно, цілодобовим “заняттям” у режимі 24/7 стало знищення/захоплення особового складу, озброєння та військової техніки противника”, - йдеться в повідомленні.
 
Наприкінці березня розвідники, разом з "партизанами" та підрозділами Збройних сил України, взяли участь у звільненні населених пунктів в Сумській та Чернігівській областях.
 
"Зокрема, 25 березня на Сумщині в результаті організованих засідок та в ході зачищення території було знищено вогневу позицію противника та захоплено боєкомплект. В результаті засідок було знищено інженерну техніку, захоплено три одиниці автомобільної техніки (УАЗ, автобус, екскаватор) та взято у полон 22 російських військових", - ідеться у повідомленні.
 
Також українські "партизани" 28 березня на Сумщині захопили ворожий танк Т-80 (з боєкомплектом), який передали підрозділу місцевої територіальної оборони.
 
У Чернігівській області 29 березня "партизани" замінували дорогу та організували засідку, в результаті якої було знищено САУ “МСТА-С”, БТР-80, паливозаправник ворога, а також ліквідовано 10 російських військових.
У розвідці заявили, що зазначені приклади не є поодинокими й мають систематичний характер.
 
"На жаль, з огляду на специфіку діяльності, багато чого не можна побачити у стрічках щоденних новин", - наголосили в ГУР.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини