Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:01:06

Російські військові стріляли по українській території поблизу Грем’яча Новгород-Сіверського району

13.04.2022   19:21Агенцiя

13 квітня близько опівдня російські військові стріляли по українській території поблизу села Грем’яч Новгород-Сіверського району.

Там розташований один із прикордонних пунктів України. Інформацію Суспільному підтвердив начальник районної військової адміністрації Андрій Анікієнко.

За його словами, постріли були з Погарського напряму, стріляли з гранатометів і автомата Калашникова. Травмованих немає.

«Це була хаотична стрільба з боку Російської Федерації в нашому напрямку. Постраждалих немає. Наші не відповідали. Було декілька пострілів з АК (автомат Калашникова – ред.) і декілька – з гранатометів. Це була стрілянина в нікуди. Це не було цілеспрямовано по прикордонному пункту. Наші хлопці чули, але не зрозуміли, куди вони стріляли, по чому вони стріляли».

Така стрілянина відбулася вперше відтоді, як російські війська вийшли з Чернігівщини, в тому числі на територію РФ.

«Можливо, вони брязкають зброєю, щоб налякати, щоб показати, що вони там є все ж таки. Просто показують свою присутність, що там хтось є, щось є і якісь процеси відбуваються. Потім ніяких дій не відбувалось», – сказав Андрій Анікієнко.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини