Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:50:28

Добра справа волонтерів з Варвинської громади

31.03.2022   15:35Агенцiя

Добрі традиції взаємовиручки, допомоги і волонтерства живуть у кожному населеному пункті Варвинської громади. Так, у числі перших свою суттєву допомогу захисникам і постраждалим від війни зібрали мешканці невеличкого мальовничого села Богдани.

Люди дружно зносили до колишнього старостату продукти харчування («стратегічні» припаси – сало, м`ясна тушонка, інша консервація, мед тощо), для виготовлення маскувальних сіток і білизни для воїнів зібрали чимало речей і тканини, поміч, і зокрема місцевим одиноким літнім сільчанам, надали сільгосптовариства “Богдан” і “Цукровик”, – розповідає донедавна староста села, а нині –  спеціаліст Гнідинцівського старостату Людмила Каркуша.  – Богданівську допомогу  ми своїми силами, разом з чоловіком, щоразу доставляли до пунктів збору у селищній раді та у волонтерському осередку в селищі.

Годі й назвати поіменно всіх добросердих богданівців, які відгукнулися на поміч і щиро поділилися всім, що мають у своїх господарствах, – говорить Людмила Іванівна. – Ми змогли зібрати і доставити у Варву чималі гуманітарні вантажі, зважаючи, що наше село населяє лише близько  200 мешканців. А окремі з богданівців вразили особливо – наш місцевий пасічник Анатолій Миколайович Посний долучив до допомоги 30 л меду, завідувачка дитсадка «Ялинка» Валентина  Анатоліївна  Охріменко разом з донькою Наталочкою нав’язали чимало шкарпеток для тих родин, які вимушено полишали свої оселі у розбомблених містах навіть без необхідного одягу.

Ці чудові барвисті, м’які і теплі «скарби» від родини Охріменків, які бачите на фото,  доставлено у громадівський центр соціальних служб (керівник Т. Козлова, територія першого ліцею), тож сім’ї переселенців з дітками можуть звертатися туди за цим та іншим одягом.

Як розповідає багаторічна  представниця села Людмила Каркуша,  Валентина Анатоліївна – неабияка рукодільниця. Свій заклад, де виховуються 8 малят, наповнила красою і затишком, своїми численними поробками, наочністю.

Ось такі прості і чудові люди намагаються нині, як можуть, полегшити жахи війни іншим простим українцям.

У Богданах, де вже немало родин приймають родичів із «гарячих» воєнних точок, можуть допомогти й іншим переселенцям із тимчасовим прихистком. Тут є помешкання, придатні для житла, зазначає Людмила Каркуша.

Слово Варвинщини

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини