Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:54:03

Бахмацька та Ніжинська громади бажають приєднатись до глобальної кампанії “Перегони до нуля”

18.02.2022   14:24Агенцiя

Бахмацька та Ніжинська громади ознайомились з практичним досвідом Менської територіальної громади у приєднанні до кампанії «Гонка до нуля» #RaceToZero під час зустрічей, організованих Центром Доброчин 17 лютого 2022 року.

 

Керівник Центру «Доброчин» Наталія Дрозд розповіла про діяльність проекту «Українські міста долучаються до кампанії “Перегони до нуля”, приєднуються до неї та пропагують», який реалізується за підтримки посольства Великої Британії в Україні. Організація супроводжує Менську громаду у її приєднанні до кампанії та діяльності щодо протидії змінам клімату.

“Гонка за нулем” – це глобальна кампанія, яка закликає підприємства, міста, регіони та інвесторів у всьому світі взяти на себе зобов’язання досягти нульових викидів. По всьому світу міста беруть на себе зобов’язання перейти до нульового рівня викидів парникових газів. Для цього вони об’єднуються, щоб допомогти один одному реалізувати цю ціль, оскільки роль громад та органів місцевого самоврядування є ключовою у подоланні кліматичної кризи.

Першою з України в цій глобальній ініціативі взяла участь Менська громада. Після приєднання перший крок Менської громади – це збереження та відновлення місцевих лісів. Тож досвідом в цьому напрямку поділився секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко. За його словами важливо змінити і екологічне мислення пересічних громадян, і екологічне середовище навколо – таким є вектор діяльності Менської громади у питаннях протидії змінам клімату. Наша громада – з тих, які готові і надалі працювати на збереження клімату й екології і бути прикладом для інших громад в Україні.

Експерт Центру «Доброчин» Олександр Підгорний запропонував представникам Бахмацької та Ніжинської громад обговорити всі переваги та можливі виклики від участі в цій кампанії. За його словами, українські громади, яким це цікаво, теж можуть приєднатися до цієї кампанії. Для цього, вони повинні зробити наступні речі: публічно заявити про намір перейти до нульових викидів парникових газів, планувати та здійснювати заходи заради цього, щороку звітуватися про прогрес до кампанії “Гонка міст за нулем”. Кожен з цих кроків складний і включає багато інших елементів. Однак, їхнє виконання дозволить українським громадам приєднатися до гідної світової кампанії партнерів, розвивати власні громади, залучаючи кліматичні інвестиції та, власне, дбати про те, щоб наші нащадки мали місце для життя.

Учасниками зустрічей були представники місцевих влад, громадські активісти, молодь – широке коло зацікавлених осіб. У ході спілкування також звучало, що влада та жителі обох громад займають активну позицію щодо збереження навколишнього середовища та розвитку відповідних еко-проектів. На завершення, учасники висловили своє бажання приєднатись до глобальної ініціативи по зменшенню викидів СО2 “Перегони до нуля” (#RaceToZero).

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Українські міста долучаються до кампанії “Перегони до нуля”, приєднуються до неї та пропагують».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини