Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:03:16

Змінити місце реєстрації тепер можна без заповнення паперових заяв та очікування в чергах

17.02.2022   20:00Агенцiя

Для громадян України стали доступними послуги по зміні місця реєстрації без заповнення паперових заяв та очікування в чергах. Про це повідомляє управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради.

1 грудня 2021 року набрав чинності Закон України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" № 1871 від 05.11.2021. Тепер кожен просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг або у застосунку Дія, та отримати підтвердження від власника житла. Місце проживання буде задеклароване, а інформація з'явиться в реєстрі територіальної громади.

Заявник може заповнити заяву на отримання такої послуги онлайн

Інформація стосовно того, як отримати послугу та що для цього потрібно, розміщена на порталі за посиланням.

Щодо декларування місця проживання за період з 8 по 12 лютого до управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради вже звернулось 50 осіб. Однак, по 12 заявам було відмовлено у наданні послуг у зв'язку з тим, що:

  • особа вже зареєстрована за зазначеним нею місцем проживання;
  • невірно вказано назву операції;
  • відсутня згода всіх співвласників житла;
  • у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно містяться відомості про обтяження щодо житла, яке особа декларує або реєструє як місце проживання;
  • особу раніше вже знято з реєстрації місця проживання;
  • сума сплаченого адміністративного збору не відповідає встановленим вимогам (порушення встановленого законодавством строку).

З метою попередження у подальшому відмов щодо реєстрації/зміни реєстрації місця проживання під час формування е-заяви необхідно:

- правильно вибирати назву операції: якщо особа є зареєстрованою за відповідним місцем проживання, то для реєстрації за іншою адресою необхідно вибирати операцію "реєстрація з одночасним зняттям";

- враховувати, що місце проживання (перебування) особи, зареєстроване до набрання чинності Законом України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" (01.12.2021) не підлягає повторній реєстрації (декларуванню);

- у разі якщо особа не є власником (співвласником) житла, за адресою якого декларується місце її проживання, декларування місця проживання особи здійснювати за згодою власника (співвласників) житла, уповноваженої особи житла, яка надається в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг та зазначається в декларації про місце проживання під час її формування;

- враховувати, що орган реєстрації відмовляє у внесенні до реєстру територіальної громади інформації про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) особи у разі, якщо у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно містяться відомості про обтяження щодо житла, яке особа декларує або реєструє як місце проживання (перебування);

- сплачувати суму адміністративного збору відповідно до вимог законодавства. За декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого Законом України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" строку адміністративний збір справляється у розмірі 2,5% прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (станом на 01.01.2022 – 62,03 грн.);

- здійснювати декларування місця проживання дитини віком до 14 років одним із її батьків або інших законних представників за згодою іншого з батьків або законних представників дитини.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією ЦНАП міста Чернігова

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини