Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:23:24

Судитимуть поліцейського, який напідпитку скоїв смертельне ДТП

15.02.2022   09:19Агенцiя

Чернігівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший інспектор Менського відділу поліції в Чернігівській області у серпні 2021 року разом із товаришем повертався додому після святкування Дня міста Мена та у стані сильного алкогольного сп’яніння сів за кермо. Рухаючись із смт Березна у напрямку села Рогізки Крюківського району, правоохоронець не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, з’їхав з дороги та врізався у дерево.

У результаті ДТП 38-річний пасажир загинув на місці, а правоохоронця, який був за кермом, у тяжкому стані госпіталізували до Чернігівської міської лікарні, де йому зробили тест на вміст алкоголю в крові, що показав 1,17 проміле.

Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Щорським районним судом Чернігівської області.
Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Примітка Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.