Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:10:53

На Чернігівщині тривають заходи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней

07.02.2022   15:37Агенцiя

Фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують здійснювати комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію вогнища африканської чуми свиней, виявленого у ТОВ «Добрянкаінвестліс».

Нині тривають організаційні заходи з ліквідації і недопущення розповсюдження вірусу АЧС відповідно до розробленого Плану та Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.

Згідно з рішенням ДНПК при Чернігівській РДА №2 від 24.01.2022 зоною епізоотичного вогнища визначено територію мисливських угідь ТОВ «Добрянкаінвестліс» Олександрівського лісництва (64 квартал). Також встановлено зону захисту, яка охоплює територію лісових та мисливських угідь, що безпосередньо межують з епізоотичним вогнищем у радіусі 3 кілометрів. Територія радіусом 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту визначена як зона спостереження. До неї потрапили такі села Чернігівського району, як Лавинь Ріпкинської та Залісся, Перерост і Черецьке – Городнянської територіальних громад.

Для роботи в епізоотичному вогнищі створені 8 робочих груп, котрі займаються встановленням чисельності та проведенням депопуляції диких кабанів у мисливському господарстві ТОВ «Добрянкаінвестліс». Навколо 64 кварталу ТОВ «Добрянкаінвестліс» розмішені шлагбауми та інформаційні таблички «Карантин АЧС». Заборонено рух населення через вогнище та зону захисту. Крім того, проводяться обходи угідь мисливського господарства ТОВ «Добрянкаінвестліс» для виявлення трупів диких кабанів з метою їх утилізації (трупів не виявлено). За період встановленого карантину відстріляно та утилізовано шляхом спалювання 10 туш диких свиней.

Фахівці державної ветмедицини забезпечують дезінфекцію місць доставки туш тварин, транспорту, задіяного під час виконання заходів, спецодягу і спецвзуття спеціалістів по завершенні роботи та перед виходом із території мисливських угідь (продезінфіковано 16 об’єктів загальною площею 90 м²).

Також здійснено облік усього поголів’я свиней, що утримуються у господарствах населених пунктів зони нагляду (загалом 29 голів).

Заходи з ліквідації спалаху АЧС тривають.


ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини