Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:36:50

Розвиток громадянського суспільства в області: стартував процес створення Координаційної ради

04.02.2022   15:36Агенцiя

Кандидати до складу Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства обговорювали питання створення цього консультативно-дорадчого органу. Робоча нарада відбулася 3 лютого в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Координаційна рада діятиме відповідно до Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021—2026 роки, затвердженої восени минулого року.

Персональний склад ради буде сформовано із представників органів державної влади та місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства.

Представники громадськості коротко розповіли про діяльність своїх організацій та надали пропозиції до проєкту положення, зокрема щодо пріоритетних завдань діяльності ради.

Також указом Президента України від 27 вересня 2021 року № 487 передбачено прийняття регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства.

— Така програма вже діє в нашій області. Це — Програма сприяння розвитку громадянського суспільства «Чернігівська громада» на 2021—2023 роки,— зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Посадовець додав, що Програмою передбачено проведення заходів, направлених на залучення громадськості до процесів формування та реалізації державної та регіональної політики, зокрема, проведення інформаційних заходів щодо діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та організацій громадянського суспільства, до розв'язання проблем життєдіяльності територіальних громад області, сприяння розвитку волонтерського руху, підтримку їхніх ініціатив, а також вивчення громадської думки жителів області.

Учасники наради вирішили доопрацювати Положення про діяльність ради, затвердити її склад та найближчим часом провести засідання.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини