Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:02:51

Комп’ютерне моделювання покаже доцільність руху по колу на перехресті пр. Миру – Героїв Чорнобиля

02.02.2022   10:30Агенцiя

Про затори та можливості зміни напряму дорожнього руху на перехресті просп. Миру - вул. Героїв Чорнобиля - вул. Козацька йшлося сьогодні на щотижневій нараді у міській раді.

Підняте це питання у одному з депутатських звернень, повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц відповів, що питання зміни руху буде винесено на розгляд комісії з питань безпеки дорожнього руху. Але патрульна поліція навряд чи його погодить. По просп. Миру рух в обох напрямах із трьох смуг переходить у одну, що йде прямо, інші дві повертають направо і наліво відповідно. Розвантаження перехрестя можливе виключно через організацію руху по колу.

Наразі у розробці комп'ютерна модель кругового руху перехрестям, повідомив Ярослав Куц. Фактична інформація для моделювання отримується зйомкою квадрокоптером у годину пік. Мова йде про кількість автомобілів, що перетинає перехрестя в найзавантаженіші періоди. У моделі враховується також збільшення транспорту на дорогах міста, що очікується в найближчі роки.

На основі отриманих даних буде вирішуватися доцільність подальших робіт у майбутньому.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що рух по колу, хоч і передбачає зупинки для пропуску авто зліва, але час на зупинку і рушання у загальному значно зменшується. Це – найефективніша розв’язка не в часи пік. У пікові години все-одно буде скупчення машин. Але у інший час фактично немає червоного світла, тож ніхто нікому не заважає. Загалом, питання реорганізації руху перехрестям поки вивчається.

 

За інформацією Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.