Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:39:27

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

26.01.2022   08:18Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 25 січня по 8:00 26 січня 2022 року

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 надзвичайну ситуацію природного характеру, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій  1 особа постраждала.

Стан доріг:

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення працювали 83 одиниці спецтехніки та 98 працівників, проїзд транспортних засобів на автодорогах державного значення в межах області забезпечено.

 Надзвичайна ситуація природного характеру (код - 20731):

За результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу об'єктів навколишнього середовища (звіт від 24.01.2022 року № 000147 м.п.м./22) Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней у дикого кабана, відстріл якого було здійснено в межах мисливських угідь ТОВ "Добрянкаінвестліс" (Чернігівський район, Ріпкинська ТГ, квартал № 64 Олександрівського лісництва ДП "Городнянське лісове господарство"). Проводиться епізоотичне розслідування даного випадку та вживаються заходи щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові по вул. Ушинського біля будинку №20  о 20 год. 11 хв. 25 січня водій автомобіля  "ГАЗ 24" не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини дороги та здійснив зіткнення зі стовпом електроосвітлення. В результаті ДТП водій автомобіля отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до КНП «Чернігівська обласна лікарня».

Пожежі – 5:

- в м. Ніжині Ніжинського району (Ніжинська ТГ) по вул. Пилипа Морачевського, 18 о 12 год. 04 хв. 25 січня сталася пожежа літньої кухні (4х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено майно, пошкоджено конструктивні елементи перекриття на площі 4 кв. м. Причина - встановлюється.

- в м. Чернігові по вул. 1 Травня, 171 о 16 год. 57 хв. 25 січня у підвальному приміщенні дев'ятиповерхового житлового будинку сталася пожежа сміття на площі 3 кв. м. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

 - в с. Архипівка Новгород-Сіверського району (Семенівська ТГ) по  вул. Першотравневій, 133 о 21 год. 40 хв. 25 січня сталася пожежа господарської будівлі (5х11 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю,
5 скл. м дров та 2 т сіна. Причина - недолік конструкцій, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в с. Ягідне Чернігівського району (Іванівська ТГ) по  вул. Лісовій, 11 о 23 год. 48 хв. 25 січня сталася пожежа господарської будівлі (5х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю і перекриття, пошкоджено стіни та майно. Причина - встановлюється.

- в м. Чернігові по вул. Підводника Китицина о 16 год. 17 хв. 25 січня сталася пожежа сміття на площі 15 кв. м в неексплуатуємій будівлі (5х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни будівлі. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  13 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 25 січня по  20 годину 26 січня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північний   5-10 м/с. Температура вночі 6-11º морозу, вдень 0-5º морозу.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний 5-10 м/с. Температура вночі 7-9º морозу, вдень 1-3º морозу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини