Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:35:10

На ділянці дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу Прилук відновили роботи з реконструкції

24.01.2022   10:18Агенцiя

На ділянці 2 км на дорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу м. Прилуки проводяться роботи з реконструкції. Тут на відстані в кілометр розташовані одразу дві штучні споруди: шляхопровід через залізницю та міст через річку Удай.

Нові конструкції мостів були встановлені у минулому році. Проте ще чимало дорожніх робіт залишається. Це розширення дороги та укріплення крутих схилів земляного полотна. Частину робіт було виконано у минулому році. Зараз підрядник відновив роботу по спорудженню габіонів, якими укріплюється крутий схил дороги.

Це необхідна міра для зміцнення крутих схилів земляного полотна на підходах до штучної споруди. Габіони - різновид огороджувальних конструкцій, виготовлених з міцної металевої сітки, яка заповнюється кам'яним матеріалом. Вони забезпечують надійний захист від розмиву ґрунту та зсувів укосів земляного полотна.

Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".

Мости були збудовані у 70-х роках минулого століття. Дорожнє покриття було з бетонних плит. В процесі реконструкції споруджуються нові штучні споруди, що за габаритами відповідають сучасному транспортному навантаженню. Старе бетонне покриття дороги замінюється на асфальтобетонне. Проводиться розширення проїзної частини.

На час ремонтних робіт рух цією ділянкою дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка закрито.

Об'їзд місця виконання дорожніх робіт здійснюється по маршруту:

- Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин (ділянка Прилуки - Монастирище);

- Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня (ділянка Монастирище - Ічня);

- Т-25-24 Борзна - Ічня - Прилуки.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області відремонтовано поточним середнім та капітальним ремонтом 188 кілометрів доріг державного значення. 25 кілометрів відремонтовані за рахунок експлуатаційного утримання (ЛЕМС та суцільний шар асфальтобетону). 26 км відремонтовані за кошти МФО. 18 мостів оновлені в межах поточного середнього ремонту та за кошти експлуатаційного утримання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини