Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:37:32

Відсьогодні вакциновані українці старші 60 років зможуть придбати ліки за єПідтримку

24.01.2022   09:48Агенцiя

Повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити тисячу гривень у межах програми “єПідтримка” на придбання лікарських засобів з 24 січня.


19 січня уряд ухвалив постанову, яка розширює дію програми "єПідтримка" на лікарські засоби.

Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків. Саме ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових лікарських засобів. Тепер їх можна придбати за рахунок коштів "єПідтримки.

Як пояснили в уряді, українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми "єПідтримка" ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках, причому не лише у фізичних аптечних пунктах і в мережах, а також онлайн на сайтах.

У МІнцифрі повідомили, що для того щоб скористатися послугою, не потрібно генерувати нові віртуальні картки. Отримати оплату може будь-яка аптечна мережа, в якої є вже налаштований термінал і яка здійснює свою діяльність згідно з зареєстрованими мсс-кодами.

Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

За інформацією Міністерства економіки, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

У Мінекономіки наголошують, що за кошти програми можна придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску або інгалятори.

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме один рік, до 18 грудня 2022 року. Вона буде реалізовуватися в декілька етапів. На першому етапі реалізується програма через додаток “Дія”. На другому етапі обіцяють запропонувати альтернативний офлайн механізм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини