Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:40:32

Козелецькі медики отримали необхідне діагностичне обладнання

19.01.2022   11:44Агенцiя

Новий сучасний прилад - автоматичний гематологічний аналізатор - отримали медики КНП «Козелецький центр первинної медико-санітарної допомоги» за сприяння народних депутатів України від Чернігівщини.

 Апарат дозволяє швидко, якісно та у повному обсязі провести обстеження клітин крові у лабораторії закладу. Такий аналізатор здатен обробити велику кількість зразків крові, а також зберігати попередні результати. Крім того, за його допомогою можна обстежувати і зразки сечі пацієнта.
За словами головної лікарки закладу Інни Кондрат’євої, апарат стане в нагоді лікарям, адже з кожним часом потреба у такій діагностиці зростає. Тим паче, що працювати на обладнанні легко та зручно для спеціаліста.
Під час передачі приладу заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Дмитро Іванов наголосив: таким чином «первинка» поступово забезпечується необхідною та сучасної апаратурою не тільки за рахунок держбюджету, а і завдяки коштам народних депутатів.
Додамо: нині у КНП «Козелецький центр ПМСД» працює 24 сімейних лікаря, також до нього входять 10 лікарських амбулаторій, 4ФАПи та 50 фельдшерських пунктів.
 

Управління охорони здоров'я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини