Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:41:07

Встановлені межі ландшафтного заказника «мурав’ївський»

11.01.2022   11:51Агенцiя

Ландшафтний заказник «Мірав’ївський» тепер має офіційні межі. Відомості про обмеження у використанні земель цього об’єкту природно-заповідного фонду внесені днями до Державного земельного кадастру на основі проєкту землеустрою щодо організації та встановлення меж заказника.

Найближчим часом вони відображатимуться на Публічній кадастровій карті України та враховуватимуться при розробці всіх видів документів.

Все це сприятиме збереженню особливо цінних природних комплексів заказника від руйнування і забудови та зупинить передачу його територій у приватну власність.

Нагадаємо, що ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Мірав’ївський» оголошений Указом Президента України у вересні 2019 року. Він має площу 1095,6832 гектарів і розташований на території Новгород-Сіверського району.

Торік за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розроблений Проєкт землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Мурав’ївський». Документ розроблений на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації в рамках виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки. У грудні він пройшов процедуру погодження з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України і був затверджений замовником.

 

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.