Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:15:03

Увага водії! 25-27 грудня очікується погіршення погодних умов

24.12.2021   17:55Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов, що може вплинути на обстановку на автошляхах. У суботу 25 грудня очікується сніжна погода з коливаннями температур з плюса на мінус, що може спричинити ожеледицю.

За прогнозами обласного центру з гідрометеорології, очікується наступна погода.
25 грудня 2021 р. По Чернігівській області - хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура протягом доби від 3º морозу до 2º тепла. По м. Чернігову - хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура протягом доби від 1° морозу до 1º тепла.
26-27 грудня. Хмарна погода з проясненнями, вдень місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північний 7-12 м/с, Температура вночі 0-5º морозу.
28-29 грудня. Без істотних опадів. Температура вночі 10-15º, вдень 6-11º морозу.
В зимовий період дорожнє господарство області перебуває у режимі цілодобового чергування. За необхідності проводяться роботи з обробки покриття протиожеледними матеріалами. У першу чергу, техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні, далі - територіального значення. При погіршенні погодних умов, необхідний час, аби всюди доїхала техніка, а після обробки покриття - спрацювала протиожеледна суміш.

Водії, завжди враховуйте погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінюйте обстановку! Просимо вас бути уважними та обережними на зимовій дорозі! Обирайте безпечну швидкість та маневри відповідно до погодних умов. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим. Тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування. Знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Особливо обережно слід проїжджати мости та естакади. Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму з нормальними протекторами. Водіям вантажівок з собою обов'язково слід мати ланцюги протиковзання, обов'язково використовувати їх на ділянках з крутим підйомом та спуском.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:

(0462) 661-893, 941-141 - зі стаціонарного;
0952714374 - з мобільного.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини