Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:14:47

На Чернігівщині поліція затримала наркокур’єра, що доставляв клієнтам метадон шляхом створення «закладок»

15.12.2021   09:12Агенцiя

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції встановили особу та затримали 25-річного уродженця Черкаської області, який прибув до Ніжина з «вантажем» у 170 доз метадону на майже 70 тисяч гривень та розкладав наркотик у визначених місцях.

Поліцейські встановили, що цей молодик не має законного заробітку, натомість по декілька разів на місяць прибував до Києва на зустріч із «кураторами». Там він отримував партію розфасованих наркотиків та геолокаційні дані місць, де має зробити «закладки». Чергове «план-завдання» привело кур’єра до Ніжина.

Під час закладення порції наркотику в одне з визначених місць підозріла поведінка молодика привернула увагу перехожого. Громадянин відразу пригадав неодноразові заклики поліцейських повідомляти про подібні випадки та мерщій зателефонував «102».

За викликом прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група, невдовзі до них долучилися оперативники обласного управління боротьби з наркозлочинністю.

Під час поверхневого огляду молодика поліцейські виявили та вилучили понад півтори сотні однакових невеличких пакетиків з кристалічною речовиною. Кур’єр відверто пояснив, що це метадон.

Також при спілкуванні з поліцейськими зловмисник визнав, що вже встиг зробити півтора десятки «закладок» на різних вулицях Ніжина. Він добровільно вказав правоохоронцям відповідні місця. Наркотичну речовину вилучено.

Загалом вся партія наркотиків, доставлена наркокур’єром до Ніжина, за цінами «чорного ринку» коштує приблизно 70 тисяч гривень.

Всі вилучені у молодика наркотики, а також інші речові докази злочинної діяльності направлено на експертне дослідження.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури.

За вчинені діяння зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Наразі ж молодика затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини