Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:44:40

У Чернігові судитимуть ґвалтівника, який фільмував свої злочини

14.12.2021   15:36Агенцiя

Чернігівська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Чернігова за фактами зґвалтування, вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо малолітньої дівчинки, вступу в статеві зносини з неповнолітньою та умисного зберігання дитячої порнографії.

Встановлено, що 56-річний чернігівець упродовж 2018-2021 років вчинив низку статевих злочинів щодо дівчат віком від 13 до 20 років.
У ході слідства розкрито три епізоди зґвалтувань обвинуваченим потерпілих віком 17-20 років, два епізоди вступу у статеві відносини з 15-річною дівчиною, епізод вчинення насильницьких дій сексуального характеру щодо 13-річної дівчинки, а також факт умисного зберігання за місцем мешкання дитячої порнографії.
Реалізуючи свій злочинний умисел, обвинувачений  знайомився у      м. Чернігові з дівчатами, які перебували у складних життєвих обставинах, та пропонував їм прибирати його будинок за гроші. Надалі, чоловік робив пропозицію вступити з ним в інтимні стосунки за гроші, а у разі відмови, застосовував до жертв фізичний та психологічний примус. При цьому він приховано фільмував факти наруги над дівчатами.
Під час обшуків у будинку обвинуваченого було вилучено комп’ютерну техніку та значна кількість відеоматеріалів.
Після затримання у липні поточного року обвинувачений знаходиться під вартою.
Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиме Деснянський районний суд м. Чернігова.
Інкриміновані обвинуваченому  статті передбачають покарання у виді позбавлення волі строком 15 років або довічного позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини