Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:38:24

Цього тижня Чернігівщину накриє негода

06.12.2021   12:17Агенцiя

З понеділка в області очікуються несприятливі погодні умови, що вплинуть на обстановку на автошляхах. Сніг, мокрий сніг та дощ. Коливання температур з плюса на мінус. Як наслідок - на асфальтобетонному автомобільних доріг буде ожеледиця.

Вже 6 грудня, за даними синоптиків, на півночі України спостерігається налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. На 8:00 годину по Чернігову температура повітря становила -1,8°, вітер 1 м/с, вологість 94 %. Вдень хмарно, часом йде сніг.
На час погіршення погодних умов дорожнє господарство області перебуває у режимі цілодобового чергування. Проводяться роботи з обробки покриття протиожеледними матеріалами. Мережа автошляхів Чернігівської області налічує 2953 кілометри, - це найбільша в Україні протяжність державних доріг. У першу чергу техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні, далі - територіального значення.

Водії, завжди враховуйте погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінюйте обстановку на дорозі! Просимо вас бути уважними та обережними за кермом при погіршенні погодних умов! Обирайте безпечну швидкість руху, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування та ризикових маневрів, знижувати швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму. Водіям вантажівок з собою обов'язково слід мати ланцюги протиковзання, вони стануть у нагоді на ділянках з крутим підйомом та спуском.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:
(0462) 661-893, 941-141 - зі стаціонарного;
0952714374 - з мобільного.

Несприятливі для автомобілістів погодні умови спостерігатимуться в області практично до кінця тижня. З наступного понеділка, за даними синоптиків, очікується плюсова температура без опадів.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини