Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:18:20

До Міжнародного дня людей з інвалідністю служба зайнятості інформує

03.12.2021   13:21Агенцiя

Протягом січня-листопада 2021 року за допомогою в працевлаштуванні до служби зайнятості області звернулися 1,1 тис. людей з інвалідністю, а всього мали статус безробітного майже 2 тис. осіб цієї категорії.З них працевлаштовано 417 громадян.

Переважно водіями,продавцями, охоронниками, сторожами,кочегарами, підсобними робітниками. Проте у службі зайнятості називають і непоодинокі приклади працевлаштування людей з інвалідністю інженерами, керуючими підприємством, спеціалістами державної служби, вчителями, медсестрами тощо.
Не кожна людина, яка бажає працевлаштуватися, володіє затребуваною професією. В таких випадках служба зайнятості пропонує своїм клієнтам безкоштовно пройти професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Протягом січня-листопада поточного року на професійне навчання було направлено 83 людини з інвалідністю. Ще 54 особи залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
Станом на 1 грудня 2021 року на обліку в службі зайнятості області перебувало 658 безробітних громадян, які мають інвалідність.
 

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.