Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:38:42

На Чернігівщині родина пасічників створила локацію для зеленого туризму

26.11.2021   15:49Агенцiя

У селі Красляни Чернігівської області родина Олександра, Кристини та Семена Зубків займається бджолярством понад 7 років. За цей час відкрили магазин домашньої продукції «Пасіка На Зубок», розширили площу під пасіку та разом з представниками місцевого самоврядування запустили туристичний маршрут «Красляни: історія, краса, апітерапія».

Про це ідеться на офіційній сторінці в Інстаграм Pasikanazubok.
За час існування у пасічників було чимало злетів та падінь. Кількість бджолородин коливалась від 3 до 70, а в 2016 та 2019 роках пасіка гинула майже повністю.
«Іноді ми відходили від цієї справи, та через деякий час повертались знову, бо «серце бджоляра» — це не вислів, а термін», — жартує пасічниця Кристина.
Останні 3 роки для пасіки були дуже інтенсивними: нові проекти й нові можливості.
«Ми відкрили магазин домашньої продукції «Пасіка На Зубок» у Ірпіні в Київській області. Встановили ще одну пасіку на 10 родин у Машівці Полтавської області. Частково сировину для продукції для магазину ми вирощуємо й у Харківській області. Тож весь календарний рік проводимо у подорожах 4 областями», — додала Кристина.
Медовий бізнес родина намагається розширювати. Так були створені сторінка в інстаграм Pasikanazubok.  
А з 2019 року пасіка долучилася ще й до розвитку місцевого зеленого туризму — і це дало поштовх для нових планів. Також у тому ж селі 42-річний ветеринар та підприємець Михайло Травецький понад рік розвиває тваринництво на власній фермі.
«Разом з представниками місцевого самоврядування ми запустили туристичний маршрут «Красляни: історія, краса, апітерапія», — зазначила підприємиця.
Звичайно, не все йде абсолютно гладко, у бджолярства в регіоні ще багато проблем, наприклад, подекуди безвідповідальне внесення хімікатів. Тим не менше чимало й перспектив.

zemliak.com

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини