Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:18:50

Нова пожежна команда Новгород-Сіверської громади вартуватиме безпеку мешканців 10 населених пунктів

26.11.2021   09:02Агенцiя

24 листопада у с. Чайкино Новгород-Сіверської міської територіальної громади відбулося урочисте відкриття новоствореної пожежно-рятувальної команди.

У заході взяли участь голова Новгород-Сіверської міської об’єднаної територіальної громади Людмила Ткаченко, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, начальник Новгород-Сіверського районного управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Андрій Аникієнко, а також почесні гості та громадськість.

"Створення таких підрозділів дозволяє мінімізувати час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця пригоди та в свою чергу зберігає життя та майно людей, сприяє більш оперативному реагуванню на пожежі та інші надзвичайні події. Приємно, що в такий складний для нашої країни час, нам разом вдалося організувати та створити ще одну добровільну пожежну команду. Подібна робота зі створення підрозділів місцевої пожежної охорони в інших населених пунктах області триватиме й надалі", - зазначив в своєму виступі під час урочистостей заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб.

В пожежній команді нестимуть чергування троє місцевих жителів, які забезпечені бойовим та форменим одягом, спорядженням, а також пожежним автомобілем, який отримали від Головного управління ДСНС області. Крім того, в пожежному депо створено всі належні умови для несення служби та відпочинку місцевих вогнеборців.

Слід зазначити, що даний підрозділ буде захищати близько 10 населених пунктів громади, тож питання створення безпечних умов приживання громадян є невід'ємною частиною у процесі децентралізації влади.

Гості ж заходу мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням рятувальників, а місцеві виконавці подарували гостям свята запальні пісні.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини