Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:32:06

Колишні військовослужбовці та учасники АТО/ООС можуть безкоштовно навчатися

22.11.2021   16:59Агенцiя

Пройти перепідготовку або підвищення кваліфікації за професіями й спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності можна, отримавши ваучер на навчання.

Він видається одноразово і за умови, що колишні військовослужбовці та учасники АТО/ООС не перебувають на обліку в службі зайнятості як безробітні.

Професію (спеціальність) чи напрям підвищення кваліфікації людина обирає самостійно з переліку, затвердженого Міністерством економіки України. На сьогодні він налічує 43 робітничі професії та 27 спеціальностей. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Його вартість встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Нині це 23 790 грн, з 01 грудня — 24 810 грн. Також людина самостійно обирає навчальний заклад (обов’язково з відповідною ліцензією на надання освітніх послуг) та форму навчання.

За детальною інформацією про умови отримання ваучера на навчання звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості або за телефоном (0462)77-90-31.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини