Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:52:21

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

15.11.2021   11:47Агенцiя

Уже котрий рік поспіль на ринку праці області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів.

Цього року найбільшим попитом у роботодавців користуються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (йдеться про водіїв, трактористів, токарів, операторів (машиністів) котельної). Це - 26% вакансій від усіх, поданих роботодавцями до служби зайнятості області протягом січня-жовтня 2021 року.
16,6% вакансій у базі даних служби зайнятості для некваліфікованих працівників. Затребуваними є підсобні робітники, прибиральники службових приміщень, робітники з благоустрою,  вантажники, сторожі, двірники, комірники, кухонні робітники.
Стабільним попитом у роботодавців користуються й працівники сфери торгівлі та  послуг  (14,8% вакансій), а це - продавці, кухарі, охоронники, соціальні робітники, бармени, такваліфіковані  робітники з інструментом (13,5% вакансій) -швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники,
Є попит і на людей з вищою освітою та досвідом роботи. Роботодавці, наприклад, шукають бухгалтерів, спеціалістів державної служби, вчителів, вихователів, інженерів та лікарів різної спеціалізації.
Отже, ТОП-10 професій, по яких спостерігається найбільший попит на Чернігівщині:
- водії,
- трактористи,
- токарі,
- машиністи (кочегари) котельні,
- продавці,
- кухарі,
- швачки,
- електромонтери,
- бухгалтери.

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.