Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:39:03

Повну вакцинацію проти ковіду вже має чверть чернігівців

09.11.2021   14:04Агенцiя

Наразі в Чернігові щодоби вакцинується проти COVID-19 більше 2 тисяч осіб. Першою дозою вже щеплено 95148 (40,5% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації), обома дозами – 61463 особи (26,2%).

Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на розширеній нараді у міській раді сьогодні, 9 листопада.
Він нагадав, що кожного буднього дня у місті працює чотири центри вакцинації населення: в ТЦ «Голлівуд» та «ЦУМ», обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр ім. Щорса), приміщенні Чернігівської обласної ради (пр. Миру, 43). Графік їх роботи з 8.00 до 20.00. На вихідних додається п’ятий, який розташований у колишній Деснянській районній раді (пр. Перемоги, 141). У вихідні дні центри працюють з 10.00 до 16.00. Також вакцинують у пунктах щеплень поліклінічних відділень міських лікарень, які працюють за графіком роботи медичних закладів.
У всіх центрах та пунктах вакцинації використовуються вакцини Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca. Найближчим часом очікується надходження вакцини Moderna, поставки якої в Україні відновилися цими днями.
Також Владислав Кухар проінформував, що віднедавна в Україні дозволена вакцинація від ковіду за бажанням родини і для підлітків від 12 років. Обов'язковою її умовою є наявість у дитини всіх обов'язкових профілактичних щеплень відповідно до віку. Бажаючим зробити таку вакцинацію треба відвідати сімейного лікаря і взяти в нього карту профілактичних щеплень (довідку форми 063). З цією картою підлітку разом з кимось із батьків можна прийти й вакцинуватися в будь-якому пункті або центрі масової вакцинації. Присутність когось із батьків обов'язкова, оскільки особа до 18 років ще не вправі приймати щодо себе таких рішень. Вакцинують тільки Пфайзером, у звичайному дозуванні. Друга доза – через звичайний проміжок часу для цієї вакцини.
Одночасно з вакциною проти ковіду можна робити вакцинацію проти грипу. Але саму цю вакцину, оскільки вона не є обов’язковою і не оплачується державою, потрібно буде придбати в аптечній мережі самостійно - пояснив він.
Окрім того, керівник лікарні нагадав усім про те, що сертифікат про вакцинацію не обов’язково брати у сімейного лікаря. Люди можуть згенерувати його через портал чи мобільний застосунок «Дія», де усі потрібні для цього кроки чітко розписані.


 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини