Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:51:24

5757 судових засідань, майже 13 тис відвідувачів та 128 виявлених заборонених предметів: судова охорона Чернігівщини підсумувала службову діяльність у жовтні

02.11.2021   20:30Агенцiя

Упродовж жовтня в 17 установах системи правосуддя, охорону яких забезпечують співробітники територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області, відбулося 5757 судових засідань (з початку року - 42560).

Під час 5-ох потенційно резонансних судових засідань заради уникнення порушень громадського порядку залучалося посилення нарядів.
Загалом через пости пропуску та охорони пройшло 12942 громадян (з початку року - 105307). В ході несення служби судовими охоронцями попереджено пронесення 128 заборонених предметів.
Такі результати службової діяльності представив відділ організації охорони та підтримання громадського порядку на сьогоднішній нараді щодо підбиття підсумків діяльності у жовтні Служби судової охорони Чернігівщини.
Так, завдяки пильності судових охоронців було припинено спроби пронесення на територію судових установ 128 небезпечних предметів, що на 21 одиницю більше ніж у вересні.
Найбільше заборонених речей виявили у Новгород-Сіверському районному суді – 41 одиницю. Далі йдуть Деснянський та Новозаводський районні суди міста Чернігова - 28 і 20 предметів відповідно.
Як і в минулі періоди найчастіше відвідувачі намагалися пронести ножі – 51 одиниця, що становить 40% від загальної кількості предметів.
Окремими питаннями розглянули стан професійного навчання особового складу, матеріально-технічне забезпечення.
Зважаючи на те, щоЧернігівська область знов потрапила до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки, особливу увагу звернули на дотримання санітарних та протиепідемічних заходів на постах пропуску та охорони, а такожпосилення профілактичних заходівдляпопередження захворюваності на СОVID-19 серед співробітників.
За результатами наради розроблено ряд організаційно-практичних заходів для підвищення ефективності діяльності управління, окреслено пріоритетні напрямки роботи на наступний період.
 
Довідка:
Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.


Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини