Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:45:19

У громадах Чернігівщини переходять на електронні трудові книжки

29.10.2021   14:15Агенцiя

Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки, де зібрана вся інформація про трудову діяльність людини. З червня цього року відбувається перехід від паперової книги до електронної й в цьому процесі є численні виклики.

Допомагають громадам у цій трансформації команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Чернігівській області. Нещодавно відбувся онлайн семінар «Електронні трудові книжки та електронні лікарняні: законодавчі зміни» на якому детально обговорили проблематику переходу на електронні книги.

«Ми нарешті переходимо на сучасний рівень роботи із трудовими книжками. Важливо швидко та якісно це зробити, і налагодити стабільну роботу. Це дозволить спростити комунікацію із Пенсійним фондом та поліпшить комфорт для людей», - наголошує Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD».

Сьогодні на сайті Пенсійного фонду України, за допомогою цифрового підпису, кожен громадянин має можливість перевірити інформацію про свою трудову діяльність та пенсійні виплати. Також, є можливість доповнити інформацію про свою роботу завантаживши на сайт скановані документи.

Перехід на електронні книги дозволить провести комплексний аудит трудових книг та виправити наявні помилки, вважає Тетяна Коробка, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області.

Крім того, на семінарі обговорили проблематику переходу на електронні лікарняні. Цей процес розпочався 1 вересня, а вже з 1 жовтня всі заклади охорони здоров’я мають працювати з електронними документами.

«Перехід на електронні лікарняні це не лише технічний процес. Важливо навчити лікарів працювати із новим програмним забезпеченням. Також, важливо комунікувати із пацієнтами, адже сьогодні вносити зміни та виправляти помилки в лікарняних складніше ніж у паперових. Тому це завдання варто вирішувати комплексно», - вважає Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «U-LEAD  з Європою» у Чернігівській області.

 Близько 60 фахівців громад під час тренінгу отримали можливість обговорити проблеми та виклики під час впровадження електронних трудових книг та електронних лікарняних.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

 

Дмитро Клименко
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини