Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:02:07

СБУ знешкодила мережу ФСБ на Київщині, Одещині, Миколаївщині, Житомирщині та Чернігівщині

27.10.2021   10:34Агенцiя

З початку року контррозвідниками СБУ викрито та припинено діяльність в Україні 4-х агентурних мереж спецслужб РФ. 22 ворожих агентів затримано, із них 2 – «на гарячому» під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оголошено рersona non grata двох російських дипломатів -розвідників.

Загалом достроково припинено повноваження 5 іноземних дипломатів за діяльність, яка суперечить Віденській конвенції про консульські зносини.

Впродовж 9 місяців ц.р. судами винесено 84 вироки у справах за державну зраду, шпигунство та участь у терористичних угрупованнях.

В ході масштабної спецоперації, контррозвідка СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ РФ. Зловмисники діяли на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

Ворожі агенти займалися підготовкою до вчинення диверсій. Серед об’єктів посягань – бойові літаки на одному з аеродромів Збройних Сил України.

Під час обшуків, у зловмисників виявлено потужний арсенал зброї, вибухівки та боєприпасів. Серед вилученого – майже 3 кг тротилу з електродетонаторами, реактивні протитанкові гранати і автомати Калашникова.

У Луганській області:

затримано шпигуна Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ. За завданням своїх «кураторів», іноземець прибув до регіону для збору розвідданих про підрозділи ООС.

Зловмисника цікавила інформація щодо місць їх дислокації, а також про новітні зразки української зброї та військової техніки.

На Кіровоградщині:

контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ РФ, який збирав відомості про військовослужбовців одного з підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, а також представників місцевих органів влади.

У Черкаській області:

викрито ще одного агента російської військової розвідки. Зловмисника затримали під час одержання секретної інформації про один із артилерійських складів на території регіону.

У Миколаєві:

контррозвідка СБУ викрила на державній зраді працівника стратегічного підприємства в обласному центрі.

Встановлено, що він був завербований представниками спецслужб РФ для збору відомостей щодо новітніх розробок української військової техніки, у тому числі безпілотних літальних апаратів.

Крім того, ліквідовано канал контрабанди, організований діючими і колишніми посадовцями МЗС України. Чиновники використовували документи зовнішньополітичного відомства для нелегального переправлення підакцизних товарів до ЄС.

За цей період, нейтралізовано 6 організованих груп, які спеціалізувались на незаконній легалізації іноземців в Україні. Серед клієнтів зловмисників були вихідці з країн з підвищеною терористичною загрозою.

За викритими фактами протиправної діяльності, контррозвідка СБУ проводить комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини