Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:25:55

Державні гроші мають витрачатися раціонально: В’ячеслав Чаус на об’єктах «Великого будівництва» Ніжинщини

26.10.2021   20:05Агенцiя

Голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус продовжує оглядати хід реалізації президентської програми «Велике будівництво». Відвідує як уже завершені об’єкти, так і ті, що мають статус кандидатів на фінансування. Сьогодні з таким візитом побував у Ніжинському районі.

Об’єкт перший — Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького, де має відкритися відремонтоване приймально-діагностичне відділення.

— Приймальне відділення лікарні інспектував у середині серпня. Тоді був розчарований станом готовності. На сьогодні частину зауважень підрядник виправив, — прокоментував В’ячеслав Чаус. — Найбільша проблема з цим об'єктом: не було необхідних потужностей з електроживлення. Тому вже наявний томограф не можна підключити.

Рішення: міська влада вишукала 1,3 млн грн на електрику. Уже готовий проєкт. Голова ОДА відмітив, що Ніжинська громада — одна з тих, яка усвідомлює, що лише за умови співфінансування можна і зробити більше, і заощадити. Але за об'єктом пильнуватиме й надалі. Адже державні гроші мають витрачатися раціонально.

У Ніжині В’ячеслав Чаус також оглянув нежитлову будівлю, яку громада хоче реконструювати під дитячий садок, що так потрібен у райцентрі: групи у наявних садочках нині переповнені. Проєкт — кандидат на фінансування у межах «Великого будівництва» на 2022 рік.

Наступна локація — дорога місцевого значення Талалаївка – Лосинівка – Сальне – Шняківка. Тут триває капітальний ремонт майже 6 км автошляху. Підрядник уклав шари дорожнього покриття і працює над улаштування узбіч, нанесенням дорожньої розмітки та встановлення постійних дорожніх знаків. У роботі використав технологію холодного ресайклінгу. Такий метод робить дорогу менш вразливою до навантажень та в рази знижує ризик появи колійності.

Ще один медичний об’єкт, з роботою якого ознайомився В’ячеслав Чаус, — Парафіївська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Вона запрацювала влітку цього року. Тут же — пункт вакцинації. Амбулаторія розрахована для роботи чотирьох лікарів. Нині ж тут працюють два медики, які обслуговуватимуть близько 4 тисяч мешканців навколишніх сіл. Для оперативного реагування на виклики у розпорядженні лікарів сучасний автомобіль марки «Renault Duster», придбаний коштом державної субвенції.

Об’єкт збудований за активної підтримки громади. Адже із витрачених восьми мільйонів гривень близько 900 тисяч — кошти місцевого бюджету.

В'ячеслав Чаус додатково перевірив, чи всюди в будівлі амбулаторії витримані критерії безбар'єрності — одже кожен об'єкт "Великого будівництва" після відкриття має бути зручним та доступним абсолютно для всіх відвідувачів.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини