Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:29:20

Суспільне розбудовує гіперлокальну мережу: команда зустрілася з громадами Чернігівщини

26.10.2021   08:40Агенцiя

Упродовж тижня з 18 до 22 жовтня команда Суспільного знайомилася з мешканцями 10 міст та містечок Чернігівщини.

Зустрічі з активними мешканцями, медійниками й тими, хто прагне навчитися працювати з інформацією, відбулися в Мені, Коропі, Ніжині, Ічні, Бобровиці, Куликівці, Прилуках, Варві, Славутичі та Сновську.

Мета — запросити на безкоштовне навчання універсальної журналістики від Академії суспільного мовлення, та розповісти, навіщо мовнику розбудовувати гіперлокальну мережу журналістів*. Заповнити анкету на навчання можна до 19 листопада 2021 року за посиланням. Підтвердження участі у програмі навчань учасники, що заповнювали анкету, отримають електронним листом до 23 листопада.

«Для нас було важливим почути думки мешканців різних міст, дізнатися чим вони живуть, зіставити, чи відповідають наші теми їхнім очікуванням, побачити їхню зацікавленість. Люди приходили, ділилися своїми думками, проблемами, за що ми їм дуже вдячні. Будемо раді, якщо вони продовжать навчання в Академії суспільного мовлення, і вже за кілька місяців дві справді фахові людини представлятимуть інтереси Суспільного мовника на Чернігівщині», — розповів продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

«Ці зустрічі у громадах показали нам ще раз, що шанс на розвиток мають там, де люди активні та є сильні медіа. Про вас ніколи не дізнаються, поки ви самі не розкажете, проблема не почне вирішуватися, якщо її не назвати. Цей проєкт потрібен і громадам, і Суспільному. Ми зі свого боку очікуємо, що нам вдасться підготувати двох універсальних інформаторів громади. Вони зможуть закрити інформаційні “пустелі” регіону і робити унікальний контент, цікавий і потрібний аудиторії. Вишукувати такі історії, які змусять всю Україну заговорити про Чернігівщину!», — говорить шеф-редакторка новин Суспільне Чернігів Алла Скорик.

Чернігівщина стала третім регіоном, де втілюється пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі. У вересні команда зустрічалася з громадами Харківщини, на початку жовтня — Сумщини. Загалом вдалося відвідати 30 громад.

«Особисті зустрічі з мешканцями громад, особливо тих, які знаходяться на периферії областей, дали нам можливість власноруч дослідити інформаційні потоки на місцях. Ми розуміємо всю відповідальність та обмежені ресурси Суспільного, і будемо докладати зусиль, аби підтримувати та розвивати незалежну журналістику в громадах», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, Суспільний мовник розпочав створення гіперлокальної мережі*, щоб отримувати більше новин з регіонів, історій про цікавих людей, що мешкають у віддалених громадах.  

Проєкт має дві складові:

безкоштовне онлайн-навчання універсальної журналістики від Академії суспільного мовлення, доступне для широкої аудиторії;
створення мережі кореспондентів Суспільного, які житимуть і працюватимуть у своїй громаді.

Навчання триватиме 2 місяці — у грудні й січні — і охопить такі теми:
пошук інформації та джерела, стандарти журналістики;
розробка теми та підготовка до зйомки;
зйомка та монтаж, мобільна журналістика.

Перша частина буде присвячена теоретичній підготовці: тренінги можна буде відвідати онлайн чи переглянути у записі. Учасники, які добре засвоять теоретичну частину та складуть тести, впродовж другого місяця створюватимуть журналістські матеріали за менторської підтримки викладачів. Найкращі студенти отримають можливість працювати кореспондентами Суспільного.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини