Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:34:37

«Намагаємося економити кисень, щоб зберегти для тих, хто у важкому стані», - Владислав Кухар про нестачу кисню в чернігівських лікарнях через зупинку його поставок

25.10.2021   16:37Агенцiя

Сьогодні, 25 жовтня, у Чернігівський міській раді відбувся брифінг стосовно ситуації з поширення коронавірусної інфекції, на якому генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив про критичну ситуацію з киснем, яка виникла у місті через невиконання постачальниками своїх зобов’язань.

- На сьогоднішній день у лікарнях міста, які надають допомогу хворим на Ковід-19, склалася досить критична ситуація з киснем, якого вистачить лише на кілька годин. Компанія-постачальник обіцяє поставити кисень тільки завтра. При тому невідомо у який саме час доби ця поставка відбудеться. Незрозуміло, що є причиною проблем з поставками, але, наскільки мені відомо, два українські заводи, які виробляють кисень, зупинились на профілактичний плановий ремонт. Чому два заводи зупинились на профілактичний ремонт саме в розпал епідемії, коли це можна було зробити влітку, я не розумію. Але на сьогоднішній день ми маємо саме таку ситуацію, за якої контракти на поставку кисню у нас є, але компанія-постачальник не може їх виконати у тому обсязі, у якому нам потрібно і який передбачений відповідними договорами, - розказав Владислав Кухар.

За словами генерального директора Чернігівської міської лікарні №2, проблему з нестачею кисню зараз вирішують за допомогою кисневої станції, а також кисневих концентраторів.

- До кожного пацієнта ми здійснюємо індивідуальний підхід та підбираємо оптимальний режим надання кисневої підтримки. Найбільш тяжкі пацієнти переведені на кисневі станції в обох лікарнях, тому все необхідне, що стосується надання медичної допомоги, ми робимо. Ця хвиля Ковіду, у порівнянні з тією, що була на початку року, виявилась більш киснево залежною. Ми маємо втричі більше пацієнтів, які потребують кисневої підтримки, ніж було на початку року. Тому кисень потрібен в досить великих обсягах. 95% пацієнтів в Україні, які хворіють на Ковід, хворіють саме на штам «Дельта», який є найбільш тяжким з усіх існуючих штамів на сьогоднішній день. У чернігівських лікарнях зараз перебуває 317 пацієнтів з діагнозом «Ковід». З них на кисневій підтримці – 218 людей, на ШВЛ – 9 пацієнтів, - розказав Владислав Кухар.

Також керівник другої міської лікарні подякував мешканцям міста за активне проведення кампанії по вакцинації. Протягом минулого тижня, за його словами, кожного дня вакцинувалось від 1500 до 2500 осіб. Станом на 25 жовтня першу дозу вакцини отримали 73279 осіб, що складає більше ніж 30% від населення, яке підлягає вакцинації. Вакцинацію закінчили, отримавши обидві дози вакцини, 54227 осіб. Це більше 23% населення.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини