Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:38:10

Чернігівщина готується до негоди: відбулися командно-штабні навчання

25.10.2021   09:32Агенцiя

Минуло тижня дорожники, надзвичайники та правоохоронці відпрацювали координацію спільних дій в умовах зимової негоди.

Відповідні відомства у Чернігівській області та представники органів обласної влади взяли участь у всеукраїнських командно-штабних навчаннях з питань забезпечення безперебійного руху автотранспорту у осінньо-зимовий період 2021-2022 років, організованого Укравтодором. Ключове завдання – запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення під час екстремальних погодних умов. Участь у навчанні взяли представники Укравтодору, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України, Державної служби України з безпеки на транспорті, представники регіональних та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та Служб автомобільних доріг в областях.

В ході навчань відпрацьовано алгоритм дій під час екстремальних погодних умов, організацію міжвідомчої та міжобласної взаємодії щодо своєчасного обмеження руху та контроль за дотриманням обмежень у період негоди. Проведений огляд баз дислокації дорожньої техніки та спецтехніки ДСНС, яка буде залучатись до зимового утримання та ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період.




За експлуатаційне утримання доріг загального користування в осінньо-зимовий період відповідають Служба автомобільних доріг у Чернігівській області (ділянки державних трас міжнародного, національного, регіонального та територіального значення) та Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації (дороги місцевого значення – обласні та сільські).

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області практично завершила основні заходи з підготовки дорожнього господарства області для сталої роботи в осінньо-зимовий період. Загальна протяжність мережі доріг державного значення, що у підпорядкуванні відомства, – 2953 км.

Проведення робіт з експлуатаційного утримання державних доріг Чернігівської області в цей в зимовий період буде здійснюватися силами підрядних організацій  ТОВ «Автомагістраль Південь», ТОВ «СУНП «Автострада», ТОВ «ШБУ-77», а також Представництва «Азвірт ММС».



Наразі завершуються роботи з накопичення протиожеледних матеріалів та підготовки техніки до роботи в зимовий період. Станом на жовтень на 85% покрита планова потреба у протиожеледних матеріалах. Визначено понад дві сотні одиниць техніки, яка буде працювати на дорогах Чернігівщини. Це: піскорозкидачі, солерозподілювачі, наватажувачі, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі, інша снігоочисна техніка. Заготовлено ремонтні суміші (холодний асфальтобетон) для аварійних робіт у зимовий період. Для тимчасового відстою транспортних засобів в зимовий період на дорогах державного значення Чернігівської області визначено 17 майданчиків. Трохи згодом будуть проводитись роботи по встановленню тимчасових «зимових» дорожніх знаків та сигнальних віх.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини