Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:00:47

Чернігівська область: рятувальники проводять профілактичні заходи серед громадян приватного житлового сектору

18.10.2021   16:04Агенцiя

Проведення рятувальниками Чернігівщини профілактичних відпрацювань житлового сектору є одним із методів боротьби з пожежами.

Зазвичай, основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі є власна необережність громадян у поводження з вогнем та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Через значне похолодання, люди почали частіше користуватися саморобними або несправними електрообігрівачами та пічним опаленням, що в свою чергу призвело до зростання кількості пожеж саме з цієї причини

Тому, з метою профілактики виникнення пожеж та надзвичайних подій, недопущення травмування та загибелі людей на них, упродовж минулих вихідних фахівці районних підрозділів Головного управління ДСНС України у Чернігівській області провели профілактичні відпрацювання приватного житлового сектору на території області.

Під час проведення роз'яснювальної роботи працівники Служби порятунку "101" нагадали громадянам основні вимоги пожежної безпеки в побуті, зокрема під час експлуатації пічного, газового опалення, електронагрівальних приладів та електромереж, а також довели дії при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Також рятувальники зупинили увагу на небезпеці розведення вогнищ на відкритих територіях, під час прибирання прибудинкових територій, при спалюванні сухої трави та сміття, а також наголошують на тому, що такі дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність. Крім того, нагадали батькам про небезпеку пожеж через дитячі пустощі з вогнем та про їх наслідки.

Для кращого запам’ятовування наданої інформації, громадянам вручили тематичні пам’ятки й листівки з питань безпеки життєдіяльності.



ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини