Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:41:33

У Сосниці День Захисників та Захисниць України відзначили велопробігом

15.10.2021   09:59Агенцiя

На велосипедах та з іменами загиблих у війні на Сході земляків – у Сосниці День Захисників та Захисниць України відзначили велопробігом. Взяти у ньому участь могли всі бажаючі, навіть ті, в кого велосипеду нема.

Частина учасників велопробігу – на своїх двоколісних. Для тих у кого не було – поставили рожеві велосипеди з безкоштовного прокату.

Ініціаторка пробігу Оксана Амірова – мати солдата загиблого у війні на Сході України.

"В першу чергу – це пам'ять про наших хлопців. По-друге – нагадування що все ж таки, на жаль, в нашій країні йде війна. Щоб люди задумалися, можливо, нам треба щось змінити, щоб у майбутньому у дітей і онуків наших громадян не було вибору – захищати Україну чи ні, щоб завжди був мир. От для цього така була моя пропозиція. І в цей день особисто моя дитина, вона ще раз проживе з нами".

На одяг учасники велопробігу почепили листки. На них – імена солдатів із Сосницької громади – учасників війни на Сході, що загинули. Шість прізвищ чоловіків. Їм було від 20 до 33 років.

Серед учасників велопробігу половина – діти.

Чому до пробігу залучили дітей пояснив Віталій Супрун.

"Моя впевненість, що боронити і захищати землю можна тільки, якщо її любиш, а щоб любити потрібно її знати. Для того ми і організовуємо велопробіги, щоб молодь, діти дізнавались більше про історію свого рідного краю, про свою землю".

Маршрут проходив колом – завершився там, де і починався. Тетяна Бєлокурова – мати одного з загиблих солдатів. Ім’я її сина Олександра також вшанували цим велопробігом. Хлопець загинув на сході 6 років тому.

"Контрактники, добровольці – вони всі йшли туди свідомо і захищали свою країну, свої будинки, мам, сестер, дружин, дітей. Тому пам'ять про них повинна бути завжди – не тільки у святкові дні. Тому я вважаю, це дуже потрібно, для нас це дуже важливо", – говорить мати заглибого воїна Тетяна Бєлокурова.

джерело

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.