Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:15:30

Бонуси для вакцинованих, або Які обмеження не діятимуть для щеплених проти Covid-19 у «червоній» зоні

12.10.2021   13:05Агенцiя

Кількість хворих на COVID-19 постійно зростає. Приміром за минулий тиждень (04-10 жовтня) на 541 особу більше захворілих (майже на 41%), ніж за позаминулий (27 вересня – 3 жовтня). Довідково: 4-10 жовтня – захворіли 1874 особи, 27 вересня – 3 жовтня — 1333.

Втім, небезпека у тому, що зростає кількість тих, хто потрапляє з коронавірусом у лікарні. Так, нині на госпіталізації перебуває 713 пацієнтів, з них 621 з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 та 92 – з підозрою.

Загалом на Чернігівщині станом на 10 жовтня зафіксовано 63 615 випадків захворювання COVID-19, 1538 осіб померли.

Про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні також свідчить і включення від учора Чернігівської області до «помаранчевої» карантинної зони.

Нагадуємо, що «помаранчевий» рівень епіднебезпеки містить обмеження «жовтої» зони та сигналізує про наближення регіону до «червоної».

Отже, і надалі необхідно дотримуватися маскового режиму та фізичної дистанції у 1,5 м. Також забороняється:

— проведення масових заходів,  за участю більш як 1 особи на 4 квадратні метри.

— заповнення кінозалів та інших закладів культури понад 50% місць, при цьому у спортзалі має бути не більше 1 особи на 10 квадратних метрів.

Але обмеження «червоної» зони, яка вже стукається у двері, значно більш суворі. Вони передбачають припинення роботи закладів цілої низки галузей:

•        театрів, кінотеатрів та торговельно-розважальних центрів;

•        закладів громадського харчування;

•        непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів;

•        закладів культури та освіти;

•        готелів, хостелів та інших закладів з розміщення.

Втім, за словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, передбачається, що більшість обмежень у «жовтому» та «червоному» рівнях епідемічної небезпеки не застосовуватимуться, якщо будуть вакциновані і трудові колективи, і відвідувачі. При цьому для «жовтої» зони буде достатньо однієї дози вакцини. Повний курс щеплення потрібен для «червоної» зони.

Наприклад, аби школи продовжили працювати очно у «червоній» зоні, обидві дози вакцини мають отримати 100% працівників.

Усі, хто має повний курс щеплень від коронавірусної хвороби, навіть за умов максимальних обмежень зможуть ходити у кіно, сидіти у кав’ярнях, плавати у басейнах чи відвідувати музеї. За умови, що власники цих закладів подбали, щоб у всіх їхніх працівників також були зелені COVID-сертифікати.

На сьогодні в області повністю вакциновано 19,8% населення від COVID-19. Тож лікарі вкотре наголошують на необхідності щепитися. Це не тільки збереже ваше здоров’я, а й дасть можливість жити у звичному режимі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини