Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:32:55

У філармонійному центрі продовжуються ремонтні роботи

04.10.2021   07:24Агенцiя

2 жовтня Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм відвідав державний експерт експертної групи стратегічного планування Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінрегіону Ян Помян.

Разом із заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитром Івановим та виконуючою обов’язки  начальника Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА Наталією Ковальчук посадовець ознайомився з ходом реалізації проєкту з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі обласного філармонійного центру.

Нагадаємо, роботи розпочалися наприкінці 2019 року коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Про хід здійснюваних робіт в рамках реалізації Програми "Велике будівництво" поінформував генеральний директор філармонійного центру Сергій Теребун.
Учасники зустрічі побували на будівельному майданчику в дворику центра, де після завершення робіт має постати сучасна творча локація для проведення концертів та реалізації найрізноманітніших мистецьких проектів.

Ян Помян також оглянув екстер’єр філармонійного центру, який невдовзі буде підсвічено декоративним світлом, та відвідав концертну залу, де тривають роботи з модернізації сценічного комплексу сучасним звуковим, світловим, мультимедійним обладнанням та невдовзі мають розпочатися ремонтні роботи та заміна глядацьких крісел. До речі, в оновленій залі будуть передбачені й спеціальні місця для людей з інвалідністю. Крім того, в приміщенні філармонійного центру будуть забезпечені також відповідні  санітарно-гігієнічні умови та побудований підйомник для безперешкодного доступу до концертної зали відвідувачів з особливими потребами.

Як розповів учасникам робочої зустрічі Сергій Теребун, до кінця поточного року філармонійний центр отримає ще й сучасну приточно-витяжну вентиляція з рекуперацією. Ця система кондиціювання не тільки забезпечуватиме подачу свіжого повітря і відведення використаних мас, а й використовуватиме тепло останніх для підігріву. Тим самим у філармонійному центрі досягатиметься додаткова економія витрат на опалення приміщення. А в комплексі із вже раніше заміненими в будівлі центру вікнами та дверима на енергозберігаючі, ця економія має бути значною.

Державний експерт Ян Помян висловив сподівання, що всі заплановані роботи будуть проведені якісно і з неухильним дотриманням встановленого графіку.  
Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.