Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:48:43

На Новгород-Сіверщині вперше пройшли тактико-спеціальні навчання судових охоронців

01.10.2021   10:12Агенцiя

Напередодні потенційно резонансного засідання судові охоронці Чернігівщини відточили професійні навички із забезпечення недоторканності органів системи правосуддя.

На території Новгород-Сіверського районного суду учора можна було спостерігати бійців у повному екіпіруванні - це співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області проводили тренування. В умовах максимально наближених до реальних відпрацювали спільні дії наряду охорони з резервом другої черги у разі виникнення надзвичайної ситуації у суді.
Серед іншого, виїзд до найвіддаленішого об'єкту охорони мав на меті додатково перевірити маршрут слідування та час прибуття резерву другої черги на місце.

Почали з шикування, інструктажу та доведення до особового складу учбових завдань. Змоделювали варіанти і тактику усунення загроз, які найчастіше виникають під час розгляду резонансних судових засідань.
На вході до об'єкту охоронці Феміди стримували натовп за допомогою щитового ланцюга, перекривали вільний доступ до зали судового засідання. Всі дії супроводжувались радіо перемовинами учасників тренувань.

Паралельно відшліфували тактику прийомів, спрямованих на затримання порушників громадського порядку, а також деблокування приміщення та евакуації учасників судового засідання у безпечне місце.
Кожен співробітник Служби, незалежно від профілю, має бути готовим до реагування і дій у команді для оперативного усунення нештатних ситуацій на об’єктах. Саме такі системні тренування дають змогу сформувати у судових охоронців високі професійні та морально-психологічні якості, які в процесі несення служби допомагатимуть досягати результату і головного завдання - безпечного правосуддя

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.