Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:21:14

Браконьєр за 3 кг незаконно виловленої риби сплатить до бюджету майже 2 тис.грн

27.09.2021   13:47Агенцiя

Чернігівським районним судом 16 вересня 2021 року винесено рішення про визнання винним у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства) жителя м. Чернігів.

Так, відповідно до рішення суду громадяни сплатить штраф та збитки до державного бюджету у розмірі 340 грн та 1 088 грн відповідно. Крім того, суд зобов’язав громадянина сплатити судовий збір у розмірі 454 грн.

Нагадаємо, що дане порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулем 19 червня на озері поблизу с. Брусилів Киселівської громади Чернігівського району Порушник за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 3 кг риби: окунь – 12 екз., карась сріблястий – 5 екз., синець – 4 екз., лящ – 2 екз. та 1 екз. лина.

Після винесення судом постанови у порушника є 15 днів для добровільної сплати штрафу. Якщо у зазначений термін штраф не сплачено постанова надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби. В такому випадку сума штрафу подвоюється. Збитки сплачуються у розмірі, визначеному рішенням суду.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що одній особі за одну добу перебування на водоймі загального значення дозволяється виловити таких видів водних біоресурсів у таких кількостях: риби – 3 кг, раків – 30 екз. та мотиля – 100 грамів. Вивезення з водойми риби та безхребетних, як у свіжому, так і в обробленому вигляді, незалежно від терміну перебування на водоймі, дозволяється в розмірі не більше за добову норму, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену добову норму вилову.

За грубе порушення Правил рибальства (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову - вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену добову норму вилову), відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області цілодобово функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби чи сіток - прохання невідкладно повідомляти за вказаними номерами телефонів.

Чернігівський рибоохоронний патруль

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.