Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:15:17

Прокуратура не дозволила стягнути з бюджету громади Чернігова десятки мільйонів гривень

27.09.2021   13:45Агенцiя

Моніторингом Єдиного державного реєстру судових рішень Чернігівською обласною прокуратурою установлено, що рішенням Господарського суду м. Києва від 03.06.2021 задоволено позовну заяву ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» до Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської міської ради, КНП «Чернігівська міська лікарня № 2» Чернігівської міської ради про стягнення 14,7 млн грн.

ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» в судовому порядку намагається стягнути з держави та Чернігівської міської ради 14,7 млн. грн за бездоговірні медичні послуги гемодіалізу, які надавалися протягом І півріччя 2017 року. Водночас відповідні відділення, які надають допомогу хворим на хронічну хворобу нирок 5 стадії, створені в КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради та КНП «Чернігівська міська лікарня № 1» Чернігівської міської ради.

Необґрунтоване стягнення з відповідачів значних сум коштів поставить перед загрозою фінансування інших медичних програм.
Чернігівською обласною прокуратурою здійснено вступ у розгляд указаної справи на стороні Чернігівської обласної державної адміністрації шляхом оскарження рішення суду.
Постановою Північного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу прокурора задоволено, у позові ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» відмовлено.
Нагадуємо, що у провадженні Господарського суду м. Києва перебувала ще справа за позовом ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» про стягнення   27 млн грн за надання послуг з гемодіалізу у 2018 році. Після вступу прокурора у розгляд справи судом відмовлено у задоволенні позовних вимог товариства.
Наразі на розгляді в Північному апеляційному господарському суді перебуває також справа за апеляційною скаргою Чернігівської обласної прокуратури за позовом ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» про стягнення 14,6 млн. грн. за надання послуг з гемодіалізу у ІІ півріччі 2017 року.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини