Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:44:09

Чернігівські громади та польські гміни: ПРЯМУЄМО РАЗОМ

16.09.2021   14:24Агенцiя

Протягом 5 днів на Чернігівщині перебуватиме офіційна делегація представників Асоціації гмін басейну річки Віслока (Польща).

Візит почесних гостей розпочався 15 вересня із зустрічі з головою обласної ради Оленою Дмитренко за участі заступника голови обласної ради Жанни Шерстюк, голови постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Сергія Крамаренка та директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимира Бойка.

-Дуже символічно, що візит наших польських колег розпочинається саме з відвідування обласної ради, яка є органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, - зазначила Олена Дмитренко й відзначила важливість співпраці з представниками органів місцевого самоврядування Польщі, з якими нас пов'язує спільний досвід проведення децентралізації та реформ адміністративно-територіального устрою.

Попередні контакти з представниками Асоціації гмін Польщі дозволили укласти чотири угоди про співпрацю між гміною Пільзно та Сосницькою громадою, гміною Жиракув та Менською громадою, гміною Бжостек із Плисківською та Батуринською громадами. У грудні 2019 року вихованці Сновської дитячої музичної школи ім.Натана Рахліна на запрошення Асоціації гмін басейну річки Віслока відвідали Підкарпатське та Малопольське воєводства. Наступні контакти довелося обмежити через пандемію.

Учасники зустрічі з обох сторін коротко презентували один одному географічні, соціально-економічні особливості розвитку свого регіону його демографічні аспекти та висловили сподівання про результативність таких ознайомчих візитів та бажання поглибити співпрацю й розширити діалог між нашими регіонами.

Програмою перебування польських друзів на Чернігівщині передбачено зустрічі з керівництвом області, відвідання Добрянської, Ріпкинської, Сосницької, Батуринської, Новгород-Сіверської, Менської, Седнівської та Ніжинської громад.

Очолюють делегацію голова Асоціації Анджей Чернецькі та заступник голови сейміку Підкарпатського воєводства Войцех Заянц.

Громади Чернігівщини на місцях представлять роботу місцевих рад із розвитку територій, презентують гостям свою інфраструктуру, обміняються досвідом роботи з широкого кола питань діяльності органів місцевого самоврядування, в тому числі – розвитку співробітництва між гмінами та громадами.

Довідково.

Асоціація гмін басейну річки Віслока (Związek Gmin Dorzecza Wisłoki) – добровільне об'єднання гмін Підкарпатського та Малопольського воєводств Республіки Польща, що виникло в 1998 році як прояв міжмуніципального співробітництва (для проєкту з очищення русла річки Віслока). Після досягнення цієї мети Асоціація продовжила свою діяльність, реалізуючи різні проєкти, спрямовані на розвиток території, серед них найбільші – щодо використання відновлювальних джерел енергії, розвитку спортивної інфраструктури, а також відстоювання інтересів своїх членів. На сьогодні до складу Асоціації входять 22 гміни. Правління знаходиться у місті Ясло (Підкарпатське воєводство).

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини