Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:58:19

Три рекорди швидкості на мотоциклах встановили поблизу Чернігова

11.09.2021   21:37Агенцiя

Три рекорди швидкості на мотоциклі встановили 11 вересня біля Чернігова. Місцевий житель Юрій Галаган встановив перший офіційний національний рекорд в одиночному заїзді на байку.

 Його друг – британець Алек Філліпс разом із Ольгою Фатюк побили світовий рекорд швидкості з пасажиром. Визнанню рекорду бодай не завадили спалена шина та неякісне пальне.

Чернігівець Юрій Галаган готується встановити перший в Україні офіційний рекорд швидкості на мотоциклі. Планує перетнути межу у 340 км на годину. До цього дня його команда готувалася 3 роки. Каже, трохи нервує.

    «У нас в середу були тестові тренування. Не вдалося розігнатися до великих швидкостей, як я планував. Вдалося 315,4 км, і просто мотоцикл вперся і далі не хотів їхати. Згоріло щеплення, і мотоцикл з треку вже їхав не своїм ходом, а у трейлері».

Разом із Юрієм ще два рекорди швидкості встановлюватиме британець Алек Філліпс, але разом із пасажиркою Ольгою. Вони планують побороти свій власний національний рекорд, зареєстрований у 2018 році – це 293 км на годину, та встановити новий світовий.

«Я впевнений. Найтяжча робота в Ольги. Я впевнений, що ми поб'ємо світовий рекорд», – говорить Алек.

«Моя роль – боротися з вітром, мені потрібно прийняти положення та добре сховатися за Алеком від вітру. І не панікувати в разі, якщо щось піде не так. Я планую зробити 300+, і я йду до цієї мети», – сказала Ольга Фатюк.

Для встановлення рекорду на чотири години перекрили п'ять кілометрів траси Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. На цій ділянці через кожні 400 метрів чергують люди з групи підтримки, слідкують, щоб трек був чистим. На старті – швидка, пожежники та поліція.

Кожен мотоцикліст має кілька спроб. На результат може вплинути будь-що, кажуть водії: вітер, спека, пальне… Дві-три секунди – і байк розганяється до 100 кілометрів на годину. Максимальної швидкості досягає за 18.

За перший заїзд Юрію вдається розігнатися до 319,8 кілометрів. Це на 20 менше, аніж він планував.

«Будемо намагатися зробити ще швидше. Мотоцикл відчуває себе добре. Я також. Погода – супер, вітру немає. Їхати дуже легко».



Поки його мотоцикл охолоджується, до старту стають Алек з Ольгою.

295 км - із першої ж спроби Алек та Ольга б’ють власний національний та світовий рекорди. Алек оцінює свій результат як «надзвичайний», однак планує підвищити його на наступному колі.

    «Ви тільки подумайте, для Ольги це наче сидіти в торнадо. Вона всиділа на вітру потужністю у 295 км на годину. Якби ми з вами тут стояли, і почався такий вітер, ми вже були б у Білорусі».

Під час парного заїзду через велике навантаження на передньому колесі мотоцикла Алека стерлася шина. Продовжувати із нею було б небезпечно. Доки механіки вирішують, що робити, Юрій сідає на байк вдруге.

«Ну дивіться, навіть може банально бути однією з причин – паливо. Якість пального в нас далеко не відповідає тим нормам, які мали б бути», – говорить механік Індіан.

Юрій вирішує не продовжувати на своєму мотоциклі, поза камерою говорить, що не бачить сенсу. Механіки вирішують зняти переднє колесо з його байку та поставити Алеку для другої спроби.

    «І найбільш грандіозна цифра дня. Новий світовий рекорд, який належить Алеку та Ользі, котрий складає 301, 2 км на годину. Ніхто більше у світі не їздив з такою великою швидкістю», – оголошує представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.



Представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін реєструє усі три рекорди: національний та світовий рекорд швидкості на мотоциклі з пасажиром, і національний рекорд швидкості в одиночному заїзді.

 

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини