Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:30:53

Пластик стає фантастичним просто на очах

10.09.2021   16:28Агенцiя

Сьогодні, 10 вересня, команда ГО «Еко Місто» відкрила першу майстерню з переробки пластику в Чернігові. Під час відкриття майстерні ресайклінгу «Plastic Fantastic» активісти продемонстрували можливості обладнання та провели майстер-клас для гостей заходу. Пластик перетворювався на фантастичні вироби просто на очах присутніх!

У рамках прес-брифінгу Радек Матула, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні, підкреслив важливість підтримки екологічних ініціатив з боку Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. «Із організацією «Еко Місто» ми співпрацюємо не вперше, а третій рік поспіль підтримуємо ідеї чернігівців — зазначив пан Посол. — Чудово, що ця співпраця дає такі результати. Проблема забруднення навколишнього середовища стоїть дуже гостро у всьому світі, тому важливо діяти і реалізовувати якнайбільше подібних змістовних інноваційних проєктів».

Олег Новомлинець, ректор Національного університету «Чернігівська політехніка», нагадав, що очолюваний ним заклад підписав угоду про співпрацю й розвиток екологічних ініціатив з ГО «Еко Місто» наприкінці 2020 року. Еко-активісти спільно з університетом заснували лабораторію ресайклінгу в майстерні на території кампуса університету за адресою вул. Бєлова, 4. В планах — робота майстерні у форматі Fab Lab, організація демонстраційних і навчальних заходів для молоді і студентів.

У свою чергу, Сергій Безбородько, керівник ГО «Еко Місто», звернув увагу, що ревіталізація простору стала можлива завдяки краудфандинговій кампанії і збору благодійних внесків серед еко-спільноти на платформі «Спільнокошт». «Ми дуже вдячні всім наших партнерам і прихильникам, всім, хто допомагав з ремонтом і разом з нами сортує пластики. Варто зазначити, що наш проєкт – багатокомпонентний. Ми провели навчання еко-менторів і еко-блогерів, підготували цікаві уроки для дітей, готуємося до встановлення боксів для сортування пластику в чернігівських школах і відсьогодні відкриваємо двері першої в Чернігові майстерні ресайклінгу. Всі наші дії направлені на руйнування
міфів і просвітництво. Ми хочемо надихати людей відповідально поводитися з пластиковими відходами і здавати їх на переробку» – зазначив керівник ГО «Еко Місто».

Довідково:

Відкриття майстерні та візит Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні відбулися в рамках проєкту «Plastic Fantastic», що реалізується ГО «Еко Місто» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program.

Команда ГО "Еко Місто"

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.