Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:30:09

Чернігівська область: піротехніки ДСНС знищили 3 одиниці вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

09.09.2021   09:33Агенцiя

8 вересня о 10:10 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що на відкритій території біля с. Прогрес Кіптівської територіальної громади знаходиться металевий предмет.

На нього натрапили "чорні" археологи під час пошуку історичних артефактів.

Оперативно на місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області та ідентифікували небезпечну знахідку, як  артилерійський снаряд калібром 152 мм Другої світової війни. При додатковому обстеженні прилеглої території сапери виявили ще два боєприпаси, а саме гранати Ф-1.

Після проведення невідкладних робіт вибухонебезпечні предмети були вивезені спецавтомобілем у визначене місце та о 13:45 знищені у встановленому порядку.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. Ні в якому разі не можна їх чіпати руками, тим більше переносити, завдавати ударів, кидати у вогнище тощо. У разі виявлення вибухонебезпечних предметів слід негайно сповістити рятувальників за номером телефону 101 або правоохоронців за номером телефону 102.

ГУ ДСНС в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини