Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:16:59

Шість із десяти отримувачів субсидій не сплачують вчасно за газ

07.09.2021   09:05Агенцiя

Несвоєчасні розрахунки за спожитий газ можуть стати причиною втрати субсидії на наступний сезон – нагадують у ТОВ «Чернігівгаз Збут».

В компанії наводять наступні цифри:
- 27,4 тисячі домогосподарств отримують субсидію від держави на сплату житлово-комунальних послуг у міжопалювальний період. Понад 60% з них мають заборгованість, що в загальній сумі перевищує 10 млн грн.
- 45,4 тисячі домогосподарств мають пільгу на оплату спожитого палива, втім 6% з них мають борги за газ. Загальна сума заборгованості по всім пільговикам становить 1,4 млн грн.

Основна вимога до отримувачів субсидії — 100 % оплата комунальних послуг. Тобто, у період отримання державної допомоги боргу за ЖКП взагалі не може бути. Наявність простроченої, понад три місяці, заборгованості за комуналку, чи накопичення боргу (за всі ЖКП сумарно) у розмірі понад 340 грн, може призвести до втрати субсидії на наступний сезон.

«Понад 16,6 тисяч клієнтів, які в період міжсезоння отримують державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, потрапили в зону ризику. Більше ніж 10 тисяч субсидіантів недоплатили лише за газ від 100 до 300 грн. Заборгованість від 300 до 500 грн накопичили 2,1 тисяч клієнтів, понад 500 грн — майже 4,5 тисячі. Аби дати клієнтам із числа вразливих категорій можливість уникнути неприємностей, ми надіслали кожному листи-попередження про заборгованість та її наслідки»,– зазначила очільниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Ірина Антоненко.

У «Чернігівгаз Збут» зазначають, що понад 2,7 тисяч пільговиків, які отримували пільгу в готівковій формі, мають погасити «прострочку». В іншому разі ці клієнти будуть переведені на безготівкову форму надання пільги.

«Загалом протерміновані зобов’язання перед постачальником мають понад 263 тисячі клієнтів, а це третина наших побутових споживачів газу. На жаль, такий рівень фінансової дисципліни клієнтів призводить до вимивання обігових коштів підприємства й ускладнює закупівлю природного газу», – зауважив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Нагадаємо, що в період дії карантину ТОВ «Чернігівгаз Збут» не ініціював припинення газопостачання та не нараховував штрафи і пеню за несвоєчасну оплату.

Важливо знати, що у серпні Президентом України підписаний закон, одним з пунктів якого передбачено, що постачальники можуть припинити надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Єдиний виняток з цього закону – припинення надання житлово-комунальних послуг забороняється на території дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та протягом 30 днів з дня його скасування.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, ТОВ «Чернігівгаз Збут» закликає клієнтів розраховуватися за спожитий ресурс вчасно. Компанія пропонує можливість зменшити навантаження на гаманець в опалювальний період — підключитися до тарифу «Твій газ Рівномірний платіж», що допоможе розподілити фінансове навантаження рівними частинами протягом року і зменшити суми в платіжках у сезон холодів.

Нагадуємо, ціна газу для побутових споживачів – клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» – у вересні залишатиметься незмінною і складатиме 7,99 грн за кубометр.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини