Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:19:35

Новітні гвинтівки та пістолети-кулемети в українському війську

06.09.2021   10:30Агенцiя

На думку розробників стрілецької зброї в ході проведення війни на Сході України снайперська зброя відіграє дуже важливу роль.

Вже в 2017 році вони розробили низку зразків сучасної снайперської  зброї і патронів до неї. З поміж іншого, після проведення тривалих випробувань напівавтоматична снайперська гвинтівка UAR-10 та болтова снайперська гвинтівка UBR – 008 вже стали на озброєння українського війська Цього ж року модернізована версія гвинтівки UAR-10, гвинтівка UAR-10 M, також пройшла усі випробування та незабаром надійде в підрозділи ЗСУ.

- Гвинтівка UAR-10 в комплекті постачання має магазини, глушник, оптичний прилад тощо. Ефективна відстань на якій вона працює 800-1000 метрів, максимальна дальність 1200 метрів. Модернізована гвинтівка UAR-10 M працює на меншій відстані, внаслідок того, що має коротший ствол та дещо іншу оптику, зменшені габарити, також відрізняється приклад та кількість і ємність магазинів, - зазначив представник компанії стрілецької нарізної зброї та боєприпасів військового призначення «UKROP» Андрій Орєшин.

Як зазначає представник виробника, гвинтівка «СГД» хоча і використовується у війську, проте вже вичерпала свій ресурс і має нижчі характеристики ніж сучасні зразки.
Поряд зі зброєю, компанія «UKROP» займається і виготовленням боєприпасів, це калібр 7,62Х51 мм, 8,6Х70 мм (Lapua Mag), які пройшли випробування та прийняті на озброєння у ЗСУ та інші модифікації.
Водночас вищезазначеним виробником виготовлюється поряд зі снайперськими гвинтівками штурмові гвинтівки та пістолети-кулемети.

 Останньою розробкою є пістолет-кулемет SMG-15 калібром 9Х19 мм, довжиною 620-750 мм, який важить близько 3 кілограмів, надійний та простий в обслуговуванні та призначений для використання сил спеціального призначення. Він має просту установку прицілів, тактичних ліхтарів, лазерів та інших аксесуарів. Значною перевагою його є ергономіка.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.