Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:20:59

Сучасні зразки озброєння та військової техніки представили у Чернігові

03.09.2021   10:13Агенцiя

В Чернігівській обласній раді триває науково-технічна конференція за темою “Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах”.

 Організацію заходу взяв на себе Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що дислокується у Чернігові.

- Важливим етапом оснащення ЗСУ є ефективна система випробувальної діяльності, основу якої складає Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. Тільки за останні 7 років установою проведено понад 700 різноманітних випробувань ОВТ. За результатами випробувань прийнято на озброєння близько 225 зразків озброєння та військової техніки. Сподіваюсь на плідну співпрацю між ЗСУ та підприємствами, установами та виробниками оборонно-промислового комплексу України, - зазначив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ полковник Володимир Коваль.

Традиційно участь у конференції беруть представники органів військового управління, наукових установ, які причетні до досліджень з розроблення озброєння та військової техніки і спеціалісти оборонно-промислового комплексу.

- Ми взяли за мету обговорення актуальних потреб ЗСУ та інших військових формувань в сучасному новітньому озброєнні, можливостей підприємств розробляти ці зразки, висвітлення актуальних проблемних питань та пошук шляхів їх вирішення. Серед основних розробок це БПЛА, роботизовані комплекси, бойові частини керованих ракет, сучасна стрілецька зброя, системи зовнішніх траєкторних вимірювань. До речі зразки снайперських гвинтівок, які сьогодні тут присутні, прийняті на озброєння в нашій установі, - розповів начальник науково-організаційного відділу Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки підполковник Анатолій Павленко.

Конференція триватиме 2 дні. Протягом цього часу учасники  досконало ознайомляться з сучасними розробками та обговорять шляхи вирішення проблемних питань, які мають місце.



Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини