Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:42:42

Судові охоронці Чернігівщини продовжують посилювати професійну спроможність

31.08.2021   17:17Агенцiя

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області провели спільне тактико-спеціальне навчання на базі Ніжинського міськрайонного суду.

Мета занять - не тільки удосконалити знання та навички співробітників Служби судової охорони, а й відпрацювати злагодженість їхніх дій із суб'єктами взаємодії у разі виникнення позаштатних ситуацій в суді. Для цього до практикуму залучили співробітників територіальних підрозділів Головне управління ДСНС України у Чернігівській області, Поліція Чернігівської області та Управління СБ України в Чернігівській області.

В умовах, максимально наближених до реальних, судові охоронці моделювали загострення обстановки в судовій залі і на прилеглій до установи території. Зокрема, стримували натовп та блокували спроби проникнення в будівлю суду агресивно налаштованих осіб, витісняли порушників громадського порядку із зали засідання, попереджали спроби пронесення заборонених предметів, звільняли заручників. Паралельно відпрацювали низку тактичних прийомів: «Затримання», «Видалення» та «Деблокування приміщення».

Окрім того, вчилися діям у разі повідомлення про замінування об'єкту, виявлення вибухонебезпечного предмету, загоряння приміщення, оволодівали прийомами застосування первинних засобів пожежогасіння, евакуації громадян.
Віддаленість Ніжина від обласного центру, де сконцентровані основні силові резерви, вимагає від співробітників ІІ підрозділу охорони вміти самостійно обрати вірну стратегію у разі ускладнення оперативної обстановки. І саме такі навчання допомагають не лише обмінятися досвідом, а й виявити вразливі місця і опрацювати їх, щоб в реальних умовах діяти правильно і швидко, впевнені судові охоронці.

На завершення командування покроково проаналізувало виконання кожного етапу, окресливши моменти, на які слід звернути особливу увагу.
 
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.